Cum te pot ajuta fațetele dentare să obții zâmbetul pe care ți l-ai dorit întotdeauna?

Ai un spațiu între dinți care te nemulțumește? Ai dinții pătați sau decolorați? Dacă nu ești mulțumit de zâmbetul tău, fațetele dentare pot fi răspunsul. Fațetele dentare sunt niște dispozitive subțiri, făcute la comandă, care sunt lipite pe partea din față a dinților. Acestea pot fi realizate din porțelan sau rășină compozită și sunt folosite pentru a îmbunătăți aspectul dinților Dacă te gândești la fațete dentare, citește mai departe pentru a afla mai multe despre această procedură populară de estetică dentară.

Aliniere și estetică dentară îmbunătățită

Dacă te nemulțumește zâmbetul tău, cea mai bună modalitate de a te bucura rapid de un zâmbet frumos o reprezintă aplicarea unor fatete dentare. Acestea pot îmbunătăți culoarea, forma, dimensiunea și alinierea dinților, și, de asemenea, îți pot proteja dinții de deteriorări ulterioare.

 

Un aspect general mai uniform

Dacă dinții tăi sunt decolorați, ciobiți sau au spații între ei, fațetele dentare pot fi soluția perfectă. Fiind lipite pe partea frontală a dinților, vor crea un aspect general mai uniform și corecta o varietate de probleme dentare cosmetice. Reține însă că fațele dentare se pot aplica doar pe dinții naturali. Dacă ai un implant dentar în zona frontală, spre exemplu, fațetele nu se pot fixa.

Fațetele dentare nu sunt o soluție permanentă – acestea vor trebui înlocuite la fiecare câțiva ani, pe măsură ce adezivul se uzează – dar reprezintă o modalitate relativ delicată de a obține îmbunătățiri semnificative ale aspectului fără a cheltui sume mari pe o intervenție chirurgicală sau mai multe vizite la dentist în fiecare an.

 

Tipuri de fațete dentare

Fațetele pot fi realizate din ceramică sau compozit, iar ambele tipuri au propriile avantaje. Fațetele din ceramică sunt mai durabile și mai rezistente la pete decât cele din compozit, dar sunt și mai scumpe. Fațetele din compozit sunt mai puțin costisitoare și pot fi plasate într-o singură vizită, dar nu sunt la fel de durabile ca fațetele din ceramică și pot necesita retușuri mai frecvente.

Indiferent de tipul de fațete pe care îl alegi, vei vedea imediat o îmbunătățire a aspectului dinților. Fațetele pot fi folosite pentru a schimba culoarea dinților, pentru a închide spațiile dintre dinți, pentru a face ca dinții strâmbi să pară mai drepți și chiar pentru a schimba forma dinților.

Dacă ești nemulțumit de felul în care arată dinții tăi actuali, ia în considerare posibilitatea de a aplica fațete dentare – ai putea fi surprins de cât de multe îmbunătățiri îți pot aduce.

 

Adaugă un comentariu

Leave a Reply