Cea mai frumoasă casă este “A-Casă”

Dragă Moș Crăciun,

Sunt eu, T

Am mai crescut un pic de când ți-am scris ultima dată. Mama zice că-s mare și că o pot ajuta prin casă de-acum. Casa noastră e cam înghesuită și e mai tot timpul frig și de asta n-am voie să aduc o pisică aici și nici colegii în vizită. Mama ne face ceai fierbinte în fiecare seară și ne adună pe toți sub pătură cu ea.

În seara asta ne face lapte cu tăiței cât noi ne scriem temele la bucătărie cu ea. Peste o lună e Crăciunul, dar eu îți scriu de pe acum ca să fiu sigură că primești scrisoarea mea la timp.

Dragă Moș Crăciun, să știi că Doamna la școală îmi zice că sunt cuminte și ascultătoare. Și doamna de muzică a spus ca toți copiii cuminți primesc cadouri de la Moșul. Știu că anul trecut ai încurcat cadoul meu și bibicleta a ajuns la alt copil, dar să știi că nu m-am supărat, știu că ești aglomerat și de asta mai amesteci cadourile și oricum cozonacul cu stafide e preferatul meu.

Dar Dragă Moș Crăciun, de data asta îți scriu din timp ca să fiu sigură că primești scrisoarea mea.

Anul ăsta de Crăciun te rog să-mi aduci cadou o casă.

Nu trebuie să fie mare, că noi suntem obișnuiți să dormim în același pat. Numai să fie călduroasă și să aibă ferestre mari. Ferestrele să aibă neapărat pervaz încăpător, ca să încăpă Costică, motanul pe care o să-l aduc acasă după Crăciun. E cam grasunel și are nevoie de mai mult spațiu.

Să aibă un living mare în care să încăpă toți copiii din clasa mea și tavanul cât mai sus ca să băgam un brad de Crăciun adevărat în ea. Și o scară la balcon ca să nu te mai murdărești de cenușă când mă vizitezi.

Să aibă o bucătărie cu de toate să ne poată face mama gogoși oricând vrem și o cameră cu birouri la care să ne facem temele fără să o încurcăm pe mama. Și să ne pui și un frigider mare în ea, să n-o mai așteptăm pe tanti Geta să ajungă acasă ca să ne luăm cratița cu mâncare din frigider de la ea.

A și la baie să ne pui o cadă ca să fac și eu balonașe cu spumă cum am văzut mai demult la televizor. De fapt să ne faci 2 băi cu cadă în ele că sigur o să vrea și frații mei să se joace cu spumă și niciodată nu încăpem cu toții în baia asta strâmtă pe care o avem. Și multe prosoape, că eu vreau să stau așa înfășurată cu al meu.

Și dacă ai putea să faci cumva să avem tot timpul apă caldă ca să nu ne mai grăbească mama de fiecare data ca să apucăm să facem baie toți, că mie îmi place să stau mai mult în apă când e caldă.

Așa, și să ne pui niște covoare moi și călduroase că iarna e cam frig pe la noi. Și niște calorifere mari peste tot și ferestre care să se închidă bine să nu mai auzim viscolul de-afară când vrem să dormim.

Ne-ar mai trebui o cameră cu vedere spre cer – că mie îmi place să văd stelele și noaptea mama nu mă lasă prea târziu pe-afară. Și o oglindă mare să văd cum îmi stă cu rochia aia roșie de catifea de la nana.

Și dacă poți, să ne aduci și o grădină ca a lui Cornel din a 2-a B – din aia cu topogane și cu trotuar pe care să ne dăm cu rolele și cu bicicleta. Ne-a promis mama că anul viitor de ziua copilului ne ia role, dar pe aici printre blocuri nu ne putem da.

Și să ne pui niște cireși în grădină, că doamna de la curtea de lângă bloc niciodată nu ne lasă să luăm de la ea. Și niște pere și niște caise și…pepenii verzi cresc în copaci? Că aș vrea și niște din aia.

Și cu un leagăn din ăla care prinde viteză mare, nu ca alea din parcul de lângă bloc care au ruginit și scârțâie. Să fie roșu și să aiba o pernă moale și să fie mare ca să încăpem toți 3 în el.


Și să pui casa undeva mai aproape de școală, ca să nu ne mai trezească mama în fiecare dimineață la 5. Și cât mai departe de vecinii de la parter că-s foarte gălăgioși și uneori nici nu putem să adormim din cauza lor.

Dragă Moș Crăciun, mama zice că o să plece în altă țara că să ne cumpere o casă mai frumoasă. De asta îți scriu din timp, ca să ai timp să te ocupi de casa mea, ca să rămână mamă acasă.

Semnat, T.

Cea mai frumoasă casă este “A-Casă”

Orice evaluator ANEVAR știe că adevărata valoare a unei case nu este dată numai de numărul de camere sau suprafața din ele. Casa se potrivește după om, așa că orice proiect de casă va fi întocmit încât să transforme o casă în „acasă.” Proiecte case sunt ușor de găsit peste tot, la AIA Proiect găsești proiectul de “A-Casă”.


Articol redactat pentru proba a 3-a a concursului SuperBlog 2017 – “Case frumoase pentru oameni fericiți.

Surse foto: aia-proiect.ro

  


Adaugă un comentariu

One thought on “Cea mai frumoasă casă este “A-Casă”

Leave a Reply

%d bloggers like this: