Insulina – Cum te ajuta acest hormon sa slabesti?

Greutatea ta este controlata in mare parte de hormoni. Studiile au aratat ca hormonii influenteaza atat apetitul, cat si tendinta de a crea depozite de grasimi a organismului. Insulina este un hormon secretat de pancreas. Aceasta este produsa in cantitati mici pe toata durata zilei si in cantitati mai mari dupa fiecare masa.

Acest hormon este responsabil pentru metabolizarea zaharurilor din sange pentru a produce energie. De asemenea, aceasta este principalul hormon responsabil de depozitarea grasimilor in organism: sustine depunerea grasimilor si impiedica arderea acestora.diabetes-528678_960_720

Atunci cand celulele devin rezistente la acest hormon (atunci cand desi pancreasul produce o cantitate suficienta de insulina, celulele sunt totusi rezistente la efectele acesteia) va creste atat nivelul de zahar din sange, cat si cantitatea de insulina secretata.

Un nivel crescut al acestui hormon poate insa avea efecte negative asupra organismului, ducand la obezitate si sindrom metabolic.

Mancatul excesiv – in special consumul de zaharuri, carbohidrati procesati si mancaruri de tip fas-food – provoaca rezistenta la insulina si duce la cresterea secretiei acestui hormon.

[Citeste si: Zahar sau indulcitori artificiali – care este varianta sanatoasa?]

SFATURI PENTRU ECHILIBRAREA NIVELULUI DE INSULINA

Pentru a echilibra nivelul acestui hormon din organism si a imbunatati reactia acestuia la insulina urmati urmatoarele sfaturi:

  • evitati sau limitati aportul de zahar (consumul ridicat de fructoza si sucroza conduc la cresterea secretiei acestui hormon duce la dezvoltarea rezistentei celuleor din organism la acest hormon).
  • reduceti consumul de carbohidrati (o dieta saraca in carbohidrati poate avea ca efect o scadere rapida a nivelului de insulina secretat).
  • consumati proteine.
  • consumati grasimi sanatoase.
  • faceti miscare in mod regulat.
  • includeti magneziu in dieta (persoanele cu rezistenta la acest hormon prezinta de multe ori si un nivel scazut al magneziului in organism, iar consumul acestui mineral va duce la reglarea nivelului insulinei).
  • beti ceai verde (scade nivelul zaharului din sange si nivelul acestui hormon din organism). insulina

Concluzionand, insulina este principalul hormon responsabil de depunerea grasimilor in organism, iar prin reducerea aportului de zahar si carbohidrati si prin printr-un program regulat de exercitii fizice veti reusi sa echilibrati nivelul acesteia in organism si sa va mentineti greutatea in limitele normale.

Adaugă un comentariu

24 thoughts on “Insulina – Cum te ajuta acest hormon sa slabesti?

Leave a Reply

%d bloggers like this: