Zahar sau Îndulcitori artificiali: Care e Răul mai Mic?

Pentru cei care vor sa slabeasca kilogramele in plus sau doar sa se mentina la greutatea optima, pare destul de greu sa decida intre consumul de zahar – despre care stim cu totii ca are circa 400 kcal/100 grame (circa 16 kcal/lingurita – 4 grame) – si cel de indulcitori artificiali (aspartam, zaharina, sucraloza) – despre care auzim tot mai des ca ar fi daunatori pentru sanatate si ca ar putea chiar provoca anumite tipuri de cancer.

 


 

Care este raul mai mic: ZAHAR sau INDULCITORI ARTIFICIALI?

zaharTot mai multe studii demostreaza ca indulcitorii artificiali, chiar daca sunt lipsiti de calorii si deci ar putea fi priviti ca fiind indicati in curele de slabire, au de fapt efectul opus celui asteptat.

In loc sa te ajute sa slabesti consumand mai putine calorii, acestia te vor ingrasa prin stimularea productiei de insulina in organism care va ajuta la cresterea depozitelor de grasime.

De asemenea, s-a descoperit ca indulcitorii artificiali pot provoca anumite tipuri de cancer, boli ale ficatului sau migrene.

[Afla cum sa slabesti prin reglarea insulinei]

Alte efecte negative ale indulcitorilor artificiali:

  • pentru ca afecteaza flora microbiana aflata in intestine aceasta va duce la crearea unei intolerante a organismului la glucoza (tulburare metabolica despre care stim ca este premergatoare diabetului)

zaharInsa zaharul (si mai ales cel alb rafinat) nu are niciun fel de valoare nutritionala, iar caloriile goale pe care le consumi din zahar iti vor provoca o crestere a secretiei de insulina, care va avea ca efect atat depunerea de tesut adipos intr–un ritm accelerat cat si o pofta si mai mare pentru zahar.

Prin urmare, optim ar fi sa renunti la amebele variante de indulcire. Daca totusi cauti o alternativa poti alege una din variantele de indulcitori naturiali aflati pe piata, dintre care cel mai sanatos este STEVIA.

zaharStevia este o planta care creste in America de Sud avand o putere de indulcire mult mai mare decat cea a zaharului dar, avand totodata, zero calorii si zero carbohidrati.

De fapt aceasta nici nu este mentionata in lista de alimente cu indice glicemic, fiind in schimb mult mai sanatoasa decat zaharul sau decat indulcitorii artificali.

Alte variante de indulcire mai putin daunatoare, desi nu la fel de sanatoase precum extractul din stevie sunt: mierea de albine, siropul de artar sau siropul de agave.


Citeste si:

 

 



Adaugă un comentariu

43 thoughts on “Zahar sau Îndulcitori artificiali: Care e Răul mai Mic?

Leave a Reply