#WeAreTheAnswear pentru problema ta

Cei care conduc zilnic o mașină vor înțelege perfect

ce urmează să vă povestesc.

Posesorul de mașină poartă în portbagaj sau pe bancheta din spate o a doua casă. Are acolo o bluză mai groasă, niște pantofi de schimb, ceva mâncare, poate niște cărți, încărcător, laptop și multe alte obiecte care sunt considerate indispensabile, în funcție de posesor.

Ce nu are niciodată este o umbrelă. Dacă nu-ți trebuie în casă, atunci de ce ți-ar trebui în a două casă nu?

În viață în general mie îmi place să îmbin plăcutul cu utilul. De asta am o mașină mică să pot să mă strecor cu ea prin traficul din București și o geantă mare să pot lua cu mine tot ce-mi trebuie în fiecare zi.

Povestea cu geanta și traficul din București v-am spus-o deja, așa că azi vă spun povestea cu parcările de aici. Indiferent de anotimp, dacă stai la bloc și n-ai un loc de parcare cumpărat sau închiriat, improvizezi, adică parchezi și tu unde e liber și ai voie.

Dacă e frumos afară nu-i bai, mai faci douăzeci de pași până în scară. De când începe să se strice vremea însă, lupta pentru un loc cât mai aproape de scara blocului devine mai strânsă. Pentru cei care ajung acasă primii e ușor, ocupă ce-i mai bun.

Pentru mine e de fiecare data la fel : ajung printre ultimii, găsesc totul ocupat, dau câteva ture în jurul blocului și într-un final găsesc un loc la 3 scări mai încolo. “E bun și ăla, las’ că doar e aici în cartier.”  îmi spun de fiecare dată. Acum vă imaginați de ce : păi seara nu mă grăbesc să ajung la program, așa că am timp să merg în ritmul meu până acasă.

Dimineața în schimb e altă poveste. În primul rând pentru că, deși lucrez de mulți ani de la ora 8, în continuare nu sunt o persoană matinală. Amân alarma de mai multe ori și pe ultima sută de metri ajung să merg ca taifunul prin casă ca să mă pregătesc.

Duș, îmbrăcat, make-up, geanta pe umăr, eșarfa la gât și am coborât. În lift realizez că iar am dat iama din grabă în hainele de pe vremea când încă slăbeam. Blugii sunt largi în talie și aprope că se lasă de tot în jos. Curea n-am, că doar n-am știut că mă îmbrac cu haine prea mari. În geanta cu de toate există desigur de fiecare dată loc de mai bine – un ac de siguranță de exemplu, pe care l-aș putea folosi ca să prind acum pantalonii. Dar, desigur că exact din ăla n-am.

Locuiesc la etajul 9, așa că până jos am timp să mă hotărăsc. Fix înainte să ajung la parter îmi dau seama că nici eșarfa n-ar arăta rău în talia mea, așa că o sucesc repede în jurul pantalonilor, îi fac un nod micuț și gata, situația de criză s-a rezolvat.

Când ies din scară – potop. Plouă de ne inundă. Mașina e parcată la vreo 10 minute de bloc, umbrelă n-am – că doar ce-mi trebuie, eu circul cu mașina.

E târziu deja, prin jur nu zăresc pe nimeni cu umbrelă, nici haină impermeabilă nu am să mă acopăr cu ea. Dar nici plouată nu pot să mă prezint la serviciu, așa că mă asigur că nu mă vede cineva și țop – aşez geanta de piele desupra capului.

Picăturile de apă se resping de pielea vopsită albastru a genții sau se preling pe lângă ea fără să lase apa să mă atingă. Geanta asta chiar îmi ține adăpost bine. Cine a zis că-mi trebuie umbrelă când am cu mine zilnic așa accesoriu bun la toate?

La serviciu am ajuns la timp pentru cafea. În dimineața asta eram destul de trează, așa că nu-mi explic cum am reușit să bag manșeta de la cămașa albă fix în ceașcă în timp ce îmi turnam cafea. Și la câte meeting-uri aveam azi, fix asta îmi lipsea. Noroc de colierul lat pe care îl purtam la gât și pe care l-am transformat în brățară și care acoperea fix pata.

Am rezolvat-o și pe asta. Ziua însă abia începea.

Dacă și tu ai idei despre cum poate moda să te ajute să salvezi situația, intră în competiția challenge.answear.ro și ai șansa de a câștiga o mașină mică, de oraș, cum a mea.

Încărcă pe unul din conturile tale din social media un video sau o poză cu hashtagul #WeAreTheAnswear și astfel poți câștiga un Fiat 500 și vouchere Answear, dar și un premiu garantat – puncte în valoare de 100 de lei pe care le poți folosi la cumpărături pe www.answear.ro

Spor la improvizat!

Articol redactat pentru proba 15 a concursului SuperBlog 2017.

Adaugă un comentariu

One thought on “#WeAreTheAnswear pentru problema ta

Leave a Reply

%d bloggers like this: