SUPERBLOGUL ESTE O SCOALA

Pentru mine SuperBlogul a inceput asa: in primavara lui 2015, la 3 luni de cand ma hotarasem sa ma joc de-a blogul, am auzit, rasfoind prin online, despre concursul asta. Gasisem o postare care anunta o competitie intre bloguri.

Imi amintesc ca initial am crezut ca intreaga competitie va fi de fapt o proba cu un singur articol pe care fiecare participant il scria. Au fost 12 probe. Si am avut dead line-uri. Si se juriza. Si luam note si era un clasament pe undeva. Si cumva, ceilalti concurenti stiau toate chestiile astea.

Pe la proba 5 am aflat si eu ca era undeva o platforma unde puteai verifica notarea. Dupa ce s-a incheiat competia, am aflat si de grupul de Facebook “SuperBlog” pe care se socializa.

Prima proba castigata a fost proba numarul 2 din SuperBlogul de atunci. Venise Olimpia (Almanahe) sa ma felicite pe blog, careia i-am multumit politicos si apoi am intrebat-o la ce se referea. Pana m-am dezmeticit eu, s-a terminat competitia si am iesit pe locul al 9-lea.

Evident a urmat Gala, unde am venit fara sa cunosc pe cineva. La Gala toata lumea vorbea de vizite si vizitatori unici, de PA, DA, bla bla. Eu pe vremea aia imi masuram traficul in numarul de tari care-mi apareau la statistics “Ia uite, a citit si cineva din Japonia!

Imi amintesc ca am discutat atunci la petrecere ceva cu un blogger pe nume Manuel, din Brasov, care castigase in una din editiile trecute competitia. N-am inteles foarte bine tot ce imi spunea, dar am retinut un sfat pe care mi l-a dat: sa fac dupa cum ma duce…inspiratia, ca nu exista o formula magica si cel mai bine e sa fac cum imi place mie si cine va aprecia va mai intra si altadata pe blogul meu.

Ce s-a intamplat de atunci si pana in momentul acesta:

 1. Categoriile “Ia calul meu si du-te” si “Fluturi si pisici” s-au transformat in ceva mai coerent, din care cititorul sa inteleaga ce articole gaseste sub denumirea fiecareia.
 2. Mi-am cumparat hosting (domeniul il cumparasem din prima, ca ma gandeam eu atunci ca poate mi-l fura cineva inainte sa ma decid eu ca-l vreau).
 3. Am invatat SEO (cuvinte cheie, linkuri si titluri care sa aiba legatura cu textul, imagini denumite corect, meta descriere si multe altele, despre care inca mai invat).
 4. Mi-am “antrenat” inspiratia (in ultima editie a competitiei SuperBlog mi-am dezvoltat un fel de plan pe care il aplicam la fiecare dintre probe – ma jucam intr-un video de 3 minute pana se nastea la mine in cap povestea, pe care apoi o transformam si in text, pe tema si dupa cerintele fiecareia).
 5. Am facut un canal de YouTube asociat blogului T’s Secrets pe care am trecut in primele 2 luni de 12.000 de vizite si pe care intentionez sa continui sa postez cat timp ma voi bucura sa fac asta.
 6. Am descoperit cat de mult imi place lumea marketingului si a digitalului si cat de multe variante de a improviza si de a crea iti ofera ea, asa ca, oricand gasesc ceva timp liber, ma joc de-a asta.
 7. Am cunoscut o comunitate noua, complet diferita de cea din care vin eu (la facultatea de drept nu prea ne lasa sa facem filmulete si reviste online, pe cand in lumea blogurilor da.)
 8. Am aflat ce face Google-ul prin Adwords si Adsense si cum functioneaza de fapt publicitatea in online si cum poate ea ajuta sa creasca o afacere sau cum poate promova o idee.
 9. Am invatat sa scriu dupa cerinte si cu dead-line-uri si am inteles cat de multe mai am inca de aflat despre lumea asta a online-ului, care se schimba in continuu si care te face sa vrei sa tii pasul cu ea.
 10. Mi-am facut un logo care sa reprezinte ideea mea si tot ce am construit cu ea.
 11. Mi-am descoperit o pasiune si, spre surprinderea mea, nu se intampla niciodata sa ma plictisesc sa fac asta.

In 2017 am absolvit Scoala SuperBlog.

Ce va urma? Greu de spus, pentru ca nu am de gand sa ma fortez sau sa-mi impun ceva.

Singura regula pe care o voi respecta va fi aceeasi: sa fac dupa cum ma duce…inspiratia. A mers pana acum si am incredere ca in continuare va functiona. 

XoXo,
Adaugă un comentariu

14 thoughts on “SUPERBLOGUL ESTE O SCOALA

Leave a Reply

%d bloggers like this: