Sfaturi pentru cei care vor să slăbească
1. Cântarul nu este singura modalitate de a măsura progresul:
Când am început să țin diete, trăiam în jurul cântarului, așa că ziua mea devenea mai bună sau mai rea în funcție de ce-mi arăta cântarul. Ce nu știam eu era cât de mult se poate modifica greutatea corpului într-o singură zi, din diverse motive (fie prin retenția de apă, atunci când consumi mai multă sare, fie din cauza conținutului intestinelor).
Toate aceste modificări contribuie la greutatea pe care o afișează cântarul. iar cântarul măsoară tot, nu este doar un indicator al cantității de grăsime din corp. Trebuie să știi că există multe alte modalități de a monitoriza cât ai slăbit: te-ai putea măsura, ai putea compara pozele de dinainte de a începe dieta cu cele de pe parcurs, îți dai seama de evoluție și atunci când hainele se așază diferit, se poate vedea și în oglindă, etc.
În concluzie, trebuie să înțelegi că slăbitul nu este doar despre un număr pe cântar, iar evoluția dietei nu trebuie deci măsurată numai prin cântărire.
2. Fă mai multe poze!
Astfel îți vei putea urmări evoluția și te asigur că va fi cea mai bună sursă de motivație pe parcursul dietei (și după).
3. Mai multă informație nu este întotdeauna binevenită.
După cum știm cu toții, internetul este plin de informații despre slăbit, despre tot felul de diete, de exerciții sau de ceaiuri cu efecte miraculoase. Toate aceste informații pot crea confuzie, și vei ajunge să nu mai știi care din ele sunt de fapt cele corecte.
Prin urmare, informarea este importantă, fiind de fapt unul din elementele cheie atunci când vrem să slăbim, doar că trebuie să ne informăm din sursele corecte și să știm că nu tot ce citim pe internet este neapărat adevărat.
4. Nu te speria de număratul caloriilor!
Știu că pare dificil să calculezi de fiecare dată caloriile pentru orice mănânci, dar nici nu trebuie să faci asta. Este important doar să știi câte calorii au alimentele pe care le consumi de obicei, ca să poți să evaluezi ce cantitate aproximativă din fiecare poți mânca zilnic, evitând astfel un aport caloric prea mare, sau prea mic.
În concluzie, dacă reușești să reții în linii mari conținutul caloric al alimentelor pe care le consumi de obicei, vei reuși mult mai ușor să iei zinic deciziile corecte în ce privește dieta ta.
5. Faptul că cineva arată bine nu înseamnă că este un expert în slăbire, la fel cum nici faptul că cineva a slăbit un anumit număr de kilograme nu-l face un profesionist în această privință.
Așa că dacă vrei sfaturi sau îndrumare despre cum să slăbești, apelează la cineva care s-a informat sau a studiat despre asta. Sunt o grămadă de persoane care au arătat bine toată viața lor și nu știu absolut nimic despre cum este să încerci să slăbești sau despre care este modul corect de a face asta, la fel cum cu siguranță vei întâlni persoane care au slăbit, doar că într-un mod nesănătos, și chiar dacă pe moment i-a ajutat, nu înseamnă că sunt un exemplu de urmat.
Această regulă este preferata mea pentru că, în trecut, ascultam pe oricine reușise să slăbească, indiferent de modalitate, și ajungeam să urmez tot felul de diete, fără să mă informez, gândindu-mă că dacă pentru acele persoane a funcționat dieta, dacă fac exact ce au făcut ele voi avea exact același rezultat, și asta era tot ce mă interesa.
6. Bucură-te de perioada asta cât de mult poți!
Faptul că urmezi o dietă ca să slăbești și să adopți un stil de viață sănătos ar trebui să crească calitatea vieții tale de zi cu zi, nu să o scadă. Așa că dacă pe tot parcursul dietei vei simți frustrare și stres, vei fi fără chef de viață, sau de ieșit cu prietenii și tot ce faci este să te concentrezi pe slăbit, vei avea mereu o stare de spirit proastă.
Slăbitul și un mod de viață sănătos ar trebui să te facă să te simți mai bine, să susțină calitatea vieții tale, să te facă să ai mai multă energie, să te bucuri mai mult de viață. Nu-ți spun că va fi întotdeauna amuzant și nici ușor, și cu siguranță vor fi și zile mai grele, pentru că procesul de slăbire nu este un basm frumos la finalul căruia te trezești zâna, dar ce te sfătuiesc este să îți amintești de ce faci asta: vrei să te simți mai bine!
7. Intenționat sau nu, unii oameni vor încerca să-ți saboteze dieta.
Am încercat să slăbesc de atât de multe ori, și am dat greș de atât de multe ori, încât colegii de serviciu și prietenii au ajuns să audă că “sunt la dietă” și că “gata de azi nu mai mănânc dulciuri” de nenumărate ori. Îi anunțam că urmez o dietă și apoi o săptămâna mai târziu mă vedeau că mănânc ciocolată sau prăjituri, așa că trebuie să știi că vor fi oameni în jurul tău care, intenționat sau nu, vor încerca să te covinga să mănânci, te vor servi cu bomboane sau chiar te vor încuraja să renunți la dietă.
E important să știi că probabil fie nu înțeleg felul în care te face asta să te simți, fie, pentru că te-au văzut eșuând de atâtea ori și s-au obișnuit să te vadă renunțând, te servesc cu pizza sau dulciuri ca să fie amabili cu tine, așa că să nu fii surprins când se va întâmpla!
8. Cea mai importantă: dacă ai călcat strâmb nu este sfârșitul lumii! Mâine e o nouă zi!
Nu vei eșua și regresa foarte mult decât dacă vei lăsa acele zile în care ai călcat strâmb să se tot adune. Așa că dacă ai avut o zi proastă în care te-ai abătut de la dietă, te asigur că “răul” pe care această l-a provocat este minim. Important este să fie o singură zi.
Este important să înțelegi asta și să mergi mai departe cu dieta. Pentru că învinovățindu-te nu te va ajuta, dimpotrivă te va demoraliza și te va face să continui acea zi proastă până când vei ajunge să renunți de tot la dietă pentru că, fără să-ți dai seama, s-au adunat multe “zile proaste” care s-au transformat într-o lună și te-ai îngrășat 10 kilograme, în loc să te îngrași doar câteva sute de grame.
Așa că este important să înțelegi că o singură zi în care ai trișat chiar nu îți poate dăuna atât de mult, nu este sfârșitul lumii și vei fi ok!
Sursa: ObesetoBeast
Pingback: Jurnal de Dukan – Blugi versus Cântar – T's Secrets
Pingback: Dieta Dukan - Jurnal de slabit - Blugi versus Cântar - T's Secrets