Royal – Regele din Poiana

O miscare rapida, pe care am surprins-o doar o secunda cu coada ochiului, m-a trezit  din visare. Era undeva departe, spre varful muntilor inzapeziti. Urca si cobora in timp ce se ascundea pe dupa brazii inalti si apoi sarea bucuroasa printre norii albi dintre creste. Sa fi durat vreo cateva secunde bune pana am recunoscut ce era.

Pasarea si-a continuat zborul lenes in zare, in timp ce ochii mei s-au intors curiosi spre ceva ce sclipea ca argintul. M-am incruntat un pic sa inteleg de unde venea lumina ascutita care parca ma orbea. Muntii erau albi ca vata de zahar si soarele ii facea sa lumineze toata valea din jurul lor.

Intreaga Poiana era scaldata in lumina asta alba ce venea dinspre muntii care treceau de cer. Si era liniste. Am pasit din balcon in camera calda si calma. Era inca devreme, asa ca telefonul de la receptie inca nu sunase pentru trezire. Mai aveam timp sa admir.


Am intrat in dus pe la 7, cu gandul sa cobor printre primii la micul dejun. Era prima zi de Craciun si n-aveam de gand sa ratez nimic din ea. Zece minute mai tarziu afara deja ningea. “Ce noroc!” – m-am gandit in timp ce-mi trageam haina imblanita peste hainele de stat prin hotel. Daca ninge asa, intr-o ora se poate skia numai bine. Facusem rezervare din vara pentru ziua asta.

Am coborat in viteza scarile spre restaurantul din hotel. Restul prietenilor din grupul cu care venisem dormeau pana tarziu, asa ca prima parte a zilei o aveam doar pentru mine. “Mananc ceva repede si ma pornesc spre Partia Bradul” mi-am zis. Craciun pe partia de ski – pentru asta venisem – iar cazare in Poiana Brașov in functie de asta am cautat.

Jumatate de ora mai tarziu eram in teleschi, urcam spre partie impreuna cu un grup de copii de la hotel si parintii lor. La ei venise Mosul in dimineata asta, asa ca era o zarva continua printre ei. Am zambit – “Va vad eu dupa cateva ture de partie.

Acolo deasupra lumii timpul sta in loc. Si gandurile incetinesc pe masura ce skiurile aluneca tot mai iute pe albul batatorit care scartaie sub apasarea lor. Esti tu cu albul si cu cerul.

Nici n-am simtit cand a trecut si s-a facut amiaza. Frigul nu patrundea prin costumul gros de ski si as fi stat o zi intreaga acolo sus, dar aerul rece imi provocase o foame de lup. Cand m-am intors la hotel, toata gasca ma astepta jos, asezata la masa.

Restaurantul Hotelului Royal era plin de oameni si veselie. Grupul de copii cu care urcasem pe partie coborase inaintea mea si acum se jucau cu totii in spatiul de joaca de afara. Zapada se asezase intr-un strat gros pe scarile de la intrare, iar cand Mosul pasi in sala mare, lasa sa intre odata cu el si cativa fulgi de nea.

In urma lui zumzetul amutise si tot ce mai puteam vedea erau zeci de ochisori rotunzi holbandu-se din pragul usii in aceeasi directie, fara a inainta. Spre bradul mare din coltul restaurantului se indrepta agale Mosul, incovoiat de sacul imens si plin cu jucarii.

Toata dupa-amiaza am petrecut-o in sunet de colinde si miros de cozonac cald. Caldura din hotel ma molesise si aproape ca as fi urcat in camera sa dorm. Grupul cu care venisem era insa plin de energie, iar petrecerea cu muzica si dans abia incepea.

Langa semineu, o parte din cei cazati in hotel serveau cafea si lapte cu cacao, adunati in jurul mosului care le povestea ceva. M-am asezat comod in fotoliul cel mai apropiat de foc si m-am intins mai bine inspre mos sa aud ce le spunea.

A fost odata ca niciodata, intr-o Poiana din inima muntilor, un Palat impunator, in care traia un rege bun si iubitor. Cunoscut in tot regatul, oaspeti unul dupa altul, vin la vizitat Palatul. Avea merinde gustoase, camerele calduroase, cu TV si internet si sali pentru tineret. Toti copiii il iubeau, fiindca aici se distrau, darts, biliard, biciclete, petreceri foarte cochete…

Vocea mosului si trosnetul focului se amestecau cu viscolul care se pornea, iar gandurile mele se amestecau intre ele cu mirosul de vanilie si cafea. In departare umbrele negre si inalte inconjurau Palatul, ca o armata de roca acoperita de nea, iar din Palat povestea continua.


Articol redactat pentru proba 6 a concursului SuperBlog 2017 – Vacanță în stil Royal


Adaugă un comentariu

One thought on “Royal – Regele din Poiana

Leave a Reply