Farmecul sărbătorilor în casa ta

Dacă în preajma sărbătorilor de iarnă ajungi să te simți ca o Cenușăreasă din cauza curățeniei generale pe care trebuie să o termini până de Crăciun, anul acesta vom schimba împreună asta.

Hai să înveți cu mine câteva trucuri de la experții în curățenie care fac curățenia mai ușoară și aduc Farmecul sărbătorilor de iarnă în casa ta.

PASUL 1 –APROVIZIONAREA

Nu vrei să te echipezi în hainele de “atac” fără să ai toate armele care sunt eficiente la dispoziția ta. Așa că, primul pas este să-ți faci lista de produse pe care le vei folosi pentru a termina rapid și eficient curățenia și un buget bazat pe un raport calitate preț corect, ca să știi în cât te vei încadra.

Vei avea nevoie de:

  1. Un detartrant pe care-l vei folosi pentru a elimina piatra și rugina (Nufăr Detartrant Ultra-Activ te va ajuta).
 1. Un dezinfectant universal care să te ajute să dezinfectezi și să cureți suprafețele și obiectele din toată casa, de la obiectele sanitare la întrerupătoare, clanțele ușilor sau pardoseli de orice tip – PONT: alege un produs care să nu conțină clor, pentru a ști sigur că îl vei putea utiliza și pentru suprafețele din bucătărie care intră în contact cu mâncarea (Nufăr Dezinfectant Universal fără clor are o acțiune bactericidă și fungicidă și va rezolva asta).
 2. Un produs care să desfunde țevile de scurgere sau chiuvetele și care să ajute la eliminarea mirosurilor neplăcute ale acestora – PONT: alege un produs care să fie potrivit atât pentru țevile din material plastic, cât și pentru cele metalice, pentru a te asigura că nu le va afecta (Nufăr Desfundat Țevi și Chiuvete este perfect pentru asta).
 3. Detergent de vasePONT: pentru că acesta este cel mai des tip de detergent pe care-l folosești, este important să alegi unul care să fie delicat, adică unul care are o formulă blândă, cu Ph neutru, care să hidrateze și să protejeze pielea (alege Nufăr Verde Veselă).
 4. Un detergent lichid pentru geamuri și alte suprafețe de sticlă, faianță, obiecte de ceramică – PONT: ca să-ți faci munca mai ușoară, alege unul care nu lasă urme (Nufăr Geamuri Floral își face cel mai bine treaba).
 5. PONT: cumpărați produse speciale pentru curățarea frigiderului și a cuptorului cu micrunde. Pentru curățarea frigiderului puteți opta pentru un detergent special, care să ajute atât cu degresarea cât și cu eliminarea mirosurilor neplăcute din interior, dar și a resturilor întărite de mâncare (aici vă va ajuta Triumf Frigidere). Pentru curățarea cuptorului cu microunde, atât pe interior cât și pe exterior, veți avea nevoie de o soluție despre care să știți sigur că nu îl va afecta – vă ajută cu asta Triumf Cuptoare Microunde.
 6. Pentru țesăturiPONT: pentru a nu fi nevoie spălarea separată în funcție de culori și material, alegeți ovariantă de detergent care să nu conțină clor, să nu atace țesătura și care să fie potrivit atât pentru țesăturile albe cât și pentru cele colorate (Nufăr Scos Pete este perfect pentru asta).  Recunosc că, atunci când vine vorba de eliminate pete, Nufăr este preferatul meu, după ce am reușit să stric câteva rânduri bune de haine încercând să scot petele pe care le aveau, fără a le separa pe cele colorate de cele albe, iar pentru mine soluția asta este una dintre cele mai eficiente pentru a rezolva problema și a economisi timpul alocat pentru asta. 
 7. Un produs special pentru curățat mobilaPONT: alegeți pentru asta un produs care va avea un efect îndelungat după utilizare, pentru că praful este primul care se va reașeza (Nufăr Lemn-Parchet fără ceară rezolvă problema prin crearea unei pelicule care împiedică depunerea prafului pe timp îndelungat).
 8. Un produs special pentru covoare și tapițerii – dacă n-ai mai curățat de mult timp canapeaua din living, Nufăr Covoare și Tapițerii te va ajuta, îndepărtând murdăria și înviorând culorile fără a ataca țesătură.
 9. Pentru suprafețele sensibile – ecrane tv și monitoare – este indicat să folosiți o soluție specială- Nufăr Ecrane care elimină praful și amprentele, fără a lăsa urme, este cea mai bună alegere pentru asta.
 10. Mop, mătura, mănuși, aspiratorul, bureți de bucătărie, spălătoare de sârmă, lavete și orice alte produse necesare pentru a putea aplica produsele care formează „trusa” de curățenie.

Pasul 2 – STRATEGIA

Strategia de atac atunci când vrei să termini rapid și eficient curățenia, fără a te extenua și fără a-ți ocupa mai mult timp decât este necesar, trebuie să respecte următoarele 2 reguli principale:

 1. Regula curățeniei „de sus în jos”
 2. Timpul necesar pentru ca fiecare produs să-și facă efectul.

Curățenia “de sus în jos” înseamnă că întâi ștergi pânzele de păianjen și praful de pe tavan și pereți și abia apoi te apuci de șters mobila și spălat pardoseala. Această regulă se îmbină foarte bine cu cea de a doua, și aici am încă un PONT pentru a eficientiza timpul cu curățenia. Pentru că majoritatea produselor de curățenie au un timp de actiune cuprins între 10 și 20 de minute, sfatul meu este să aplicați dintr-o parte în alta a casei, în funcție de suprafață, soluția potrivită, conform Pasului 1 descris mai sus, timp în care să va ocupați de curățat partea de sus a încăperilor.

Astfel, când veți trece la  Pasul 3 – CURĂȚENIA – nu va mai fi nevoie decât de o „baghetă magică” – lavetă sau peria cu care veți elimina substanțele de curățare și o data cu ele și murdăria din toată casa.

Un alt PONT este să finalizați curățenia în bucătărie după ce ați terminat de gătit și depozitat mâncarea și, de asemenea, să lăsați baia la final, pentru că aceasta este încăperea pe care o veți utiliza cel mai mult pentru a putea curăța repede restul casei.

Sărbătorile de iarnă sunt momentul în care trebuie să va liniștiți și să va bucurați împreună cu familia, așa că toată energia ar trebui să fie folosită la asta. Lăsați deci Nufăr și Triumf, produsele de curățenie de la Farmec, să se ocupe de casă anul acesta, iar voi păstrați-vă energia și timpul pentru a vă bucură de perioada frumoasă.

Articol redactat pentru proba 22 a Concursului SuperBlog 2017.

Surse foto: farmec.ro

Adaugă un comentariu

One thought on “Farmecul sărbătorilor în casa ta

Leave a Reply