Mignona la pet de 0,5 l

Băi deci la început nu o suportam. Era mereu zâmbitoare, luminoasă și zveltă de parcă plutea tot timpul. O adevărată lady, demnă și elegantă. Micuță așa, la pet de 0,5 litri, dar minunată. Oare la cât se trezea dimineața de avea tenul ăla așa frumos și ochii ăia așa clari și odihniți. Și de ce avea așa multă energie într-o joi seară când eu bat recordul la numărul de verificări a orei pe minut.

Poate așa-s sârboaicele astea, mai freș de fel. Păi să stea acolo în Serbia și să mă lase pe mine să fiu obosită și irascibila aici cu ale mele. Uf.

Și mai are și zâmbetul ăla politicos care emană ospitalitate și calm și din cauza căruia ți-e rușine să o refuzi. Mă chema tot timpul în pauze la o apa La Fântâna.

apa de izvor

Serios? O apă de izvor? Adică să vin să bem niște apă împreună? “Nu mulțumesc, mă descurc și singură” i-aș fi spus. Dar avea zâmbetul ăla politicos pe care nu-l puteai refuza. De când venise la noi în firmă își făcea tot mai mulți prieteni de la o zi la altă. Ba nu, nu prieteni, adepți. Băi deci umblau toți cu ea peste tot. Și când n-o găseau prin firmă parcă erau în transă, toți întrebau de ea de zici că erau dependenți.

APA FACE TENUL FRUMOS 

În primele zile ieșeam fix din obligație. Sau mă rog de rușine și din obligație. Că eram colege și ea era drăguță. Dar tot mă enerva. Cu tenul ăla perfect de porțelan și tot timpul în formă, o fi de la apa aia pe care o tot bea? Mă vedeam cu ea în pauze, o data la câteva zile, apoi tot mai des, până am ajuns să ieșim de câteva ori pe zi.

APA ÎMBUNĂTĂȚEȘTE FUNCȚIILE COGNITIVE

“Oare câtă apă poți sau trebuie să bei într-o zi?” Mă gândeam când mă tot invită la pauză de apa.

Sunt numeroși factori care pot să influențeze necesarul zilnic de apă. Îl poți calcula în funcție de mediul în care trăiești, de activitatea fizică zilnică, vârstă, greutate, gen și anumite boli sau afecțiuni fizice.” mi-a spus ea într-o zi de parcă știa că asta îmi venea să o întreb. “A ok, e și deșteaptă“.

APA ARE EFECT ENERGIZANT

Ce-i drept, nu prea mai simțeam că mă forța. De la o vreme mă obișnuisem să ne întâlnim. Dimineața era regulă-două căni de apă înainte de orice. “Bine fie!” mi-am zis, oricum nu pot să mănânc imediat ce mă trezesc. Și recunosc că apa dimineața pe stomacul gol mă înviora.

APA ACCELEREAZĂ ARDERILE METABOLICE, ÎNTREȚINE SILUETA ȘI CREȘTE REZISTENȚA ÎN FAȚA STRESULUI

Pe la 11 pauza de apă de izvor se repeta. Începea să mă prindă programul asta. Îmi dădeau energie pauzele de apă și parcă mă și calmau. Plus că mă bucuram că fără să fac mare lucru parcă mai slăbeam. “Poate că toți cei care o însoțesc devin așa frumoși cum e ea” mi-am zis.

Într-o dimineață m-am trezit că o sun eu să o invit la pauza de apă. “Persuasivă femeie” m-am gândit după ce i-am închis. Nici nu știu când m-a convins și uite că acum nici nu mă mai caută ea. Deveneam și eu că ceilalți adepți-dependenta de pauzele cu ea.

În câteva luni mergeam împreună cam peste tot – la sală, la film, la cumpărături, în vacanțe – eram tot timpul cu ea. Relația noastră a devenit tot mai strânsă și acum pot să spun că apa La Fântâna a devenit cea mai bună prietenă a mea. Mignona asta de 0,5 litri mă hidrata. Dorm cu ea lângă pat, o plimb cu mine în mașină și în geantă, acasă, la birou, este mereu în preajma mea.

Articol redactat pentru proba 13 a concursului SuperBlog 2017.

Adaugă un comentariu

One thought on “Mignona la pet de 0,5 l

Leave a Reply