Iubirea – Cea mai importantă lecție din viața ta

“Încep să înțeleg, zise micul prinț: e undeva o floare… mi se pare că m-a îmblânzit.” 

Micul Prinț de Antoine de Saint Exupery

Pe Asteroidul meu era liniște și înțelegere. Dimineața îmi udam Floarea și apoi mă jucăm cu ea. O ascultam cum plângea când era tristă și ne bucurăm împreună când era veselă și râdea.

Tot ce știam însă era Floarea mea, și de la o vreme începusem să-mi doresc să cunosc lumea. Să văd cum se bucură ceilalți oameni din Univers, să aflu ce îi face fericiți și să învăț lucruri noi și interesante de pe planetele lor.

Așa că într-o dimineață mi-am luat “la revedere” de la Floarea mea și am plecat să cunosc lumea și misterele pe care le ascundea.

Îmi imaginăm cum voi descoperi minunățiile ei, cu oameni interesanți, cu munți înalți și ape care se unesc cu cerul la orizont, cu triluri colorate de păsări și felurite animale de care nici nu auzisem până acum. Lumea mare mă aștepta și eu abia așteptăm să mă plimb prin ea.

Pe prima planetă pe care am ajuns am întâlnit un rege care credea că el stăpânește întreagă lume. “Cum, adică tot el stăpânește și Floarea mea?” m-am gândit în timp ce el îmi explică asta.

Pe a două planetă am găsit un înfumurat care tot ce-și dorea era să fie lăudat, iar pe a treia planetă am întâlnit un bețiv. “Dar oare spre lumea aia minunată și fericită care-i calea ?” m-am întrebat în timp ce omul de afaceri de pe a patra planetă calcula și număra.

Pe a cincea planetă m-am întâlnit cu un lampagiu și lampa sa care în lume lumina. Lampagiul era un om bun și fericit cu viață sa. “Dar unde-s ceilalți oameni și animalele și marea ?” l-am întrebat pe geograful de pe planetă a șasea.

Lumea minunată era pe Terra, asta geograful susținea. Pe Terra însă era pustiu. Soarele ardea și nisipul pe tălpi mă frigea și nicăieri țipenie de om nu era.

După o vremea în calea mea a apărut un șarpe. L-am întrebat despre lumea sa, și Șarpele la el o carte avea, “Atlasul Terrei” se chema. Cartea m-a plimbat cu ea într-o călătorie palpitantă pe continente și peste oceane și mi-a arătat peisaje de pe toată planeta.

I-am mulțumit și am plecat bucuros că am descoperit o parte din lumea care mă fascina. În drumul meu am întâlnit apoi o floare care mi-a citit dintr-o carte numită “Istoria”, cu povești despre cum s-a născut și format lumea. Apoi o Vulpe mi-a arătat “Animalele” care populează Terra.

În drumul meu nu întâlnisem încă niciun om de pe Terra și eram tare curios despre ce carte îmi va recomanda primul om care va ieși în calea mea. După o vreme de umblat singur prin deșert, un aviator a apărut în fața mea.

“Bunule aviator, eu am venit de departe în lumea ta.

Ce poți să mă înveți interesant despre ea ?”


IUBIREA

Aviatorul m-a privit întâi suspicios și parcă mă analiza. După o tăcere în care părea că se gândea, aviatorul scoase din bagaj cartea. Amurg, așa se numea cartea pe care el mi-o recomanda.

Povestea din ea era despre o iubire dintre două ființe pe care lumea le despărțea. Erau diferiți și nimeni nu credea că iubirea lor poate exista. Bella era o fată liniștită și firavă, cam cum e și Floarea mea, iar Edward era puternic și protector cu ea.

La început Edward nu îndrăznea să-i mărturisească Bellei iubirea, însă fata în fiecare zi câte un pic din cum era îi arăta și pe băiat încet încet îl îmblânzea. Indiferent dacă era veselă sau plângea, dacă bine sau rău îi era, fata mereu în preajma lui stătea. Cam cum stă pe lângă mine Floarea mea, care la fel mă îmblânzea.

Într-o zi, când fata află ce Edward de fapt era, băiatul încercă să o sperie, gândindu-se că așa o va proteja de iubirea sa pe care dăunătoare pentru fata o credea. Însă fata de el nu se temea, și deschizându-și inima în fața sa, îl convinse că diferența dintre ei nu conta.

Edward era pentru ea toată lumea și el o iubea mai mult decât orice altceva și din acea zi băiatul și fata au rămas împreună pentru totdeauna.

Începeam să înțeleg că Floarea mea era specială și chiar dacă eu eram diferit de ea, ea pe mine mă iubea și eu pe ea. Mă luase dorul de casă și de ea, așa că aviatorului i-am mulțumit pentru cea mai importantă lecție din viața mea și pe asteroid m-am întors la Floarea mea.

“Floarea mea îmi înmiresma toată planeta, însă eu nu am știut să mă bucur de lucrul acesta.” Plecasem de acasă să cunosc lumea, neștiind că de fapt Floarea era toată lumea mea.

Articol redactat pentru proba 16 a concursului SuperBlog 2017.

Adaugă un comentariu

One thought on “Iubirea – Cea mai importantă lecție din viața ta

Leave a Reply

%d bloggers like this: