Metabolic Typing Testul care te invata cum sa mananci corect

Metabolic Typing – Testul care te invata cum sa mananci corect.

Pe internet ai gasit zeci de site-uri “de specialitate” unde oameni ca tine jura ca le-a mers cutare dieta. Si la fel de multe site-uri unde altii iti explica de ce exact aceleasi diete nu sunt bune. Sau poate ti-a recomandat chiar o prietena un regim pe care l-a aplicat mai demult. 

Recunosc… pana sa studiez serios nutritia am fost si eu in ceata. Paradoxal – constati ca toti au dreptate intr-o anumita masura si e de inteles ca gireaza o anumita dieta atat timp cat a functionat la ei. 

Iata un indiciu: la fel cum amprenta de pe degetul tau e unica, iar culoarea si textura pielii tale difera de a altcuiva, tot datorita bagajului genetic tractul tau digestiv si intregul corp vor reactiona diferit la anumite proportii de nutrienti… si asta explica de ce Gianluca e fericit urmand Dieta Mediteraneana si John e bucuros cu dieta Atkins.

Nici o dieta nu functioneaza la fel pentru toata lumea si nu exista una buna pentru toti!

Introducem asadar conceptul de Metabolic Typing (nu am gasit surse in romana, asadar nu il mai traducem) care admite ca toate populatiile vechi erau bine adaptate la mediul lor si cumva erau foarte sanatoase desi se alimentau foarte diferit. Eschimosii mananca peste 60% grasimi in comparatie cu triburile sud-americane care consuma preponderent carbohidrati. Metabolic Typing prevede ca fiecare dintre noi are nevoie de anumite proportii de carbohidrati, grasimi si proteine pentru a functiona optim.

  

Odata ce ti-ai identificat tipul metabolic e lesne de inteles ce proportie de nutrienti iti este benefica si cum sa iti reglezi alimentatia pentru a avea randament zi de zi. Esti liber sa iti alegi alimentele. 

Metabolic Typing nu este o dieta propriu-zisa. Este o unealta pentru a afla proportia de nutrienti la care te simti cel mai bine. Asta este si motivul pentru care va fi simplu sa te hranesti bine pe termen lung: nu este un sistem coercitiv si nu trebuie sa numeri caloriile.

De exemplu: daca in urma testului reiese ca ai nevoie de 25% proteine, 35% grasimi si 40% carbohidrati, atunci tot ce trebuie sa faci e sa esalonezi rational mancarea astfel incat la sfarsitul zilei sa intrunesti proportiile. Nu stii cum? Facem impreuna!

Doar individualizand (pe aceasta cale) alimentatia ta vei putea avea rezultate pe termen lung. In plus, tine cont ca orice tentativa de a infometa corpul va genera un efect de yo-yo si te vei intoarce la greutatea initiala. Si chiar vrei sa rabzi dupa o bucata de branza gustoasa doar pentru ca cineva pe internet a zis ca e bine sa mananci 55% cereale integrale?

Ce anume presupune testul Metabolic Typing® Healthexcel si ce include tot programul de “coaching”: Completarea chestionarului complex in limba engleza pentru determinarea tipului metabolic.

 

Daca folosesti Metabolic Typing ai urmatoarele avantaje:

– Afli din prima ce proportie de nutrienti ti se potriveste

– Nu mai trebuie sa treci prin 5 diete ca sa afli care este buna pentru tine

– Ai vitalitatea dorita si randament zi de zi 

– Rezultatele sunt predictibile

– Corpul tau tinde catre starea de sanatate care este normala, nu un moft modern

– Regland chimia corpului, starile tale emotionale sunt mai putin influentate de dezechilibre hormonale

– Ajungi la greutatea optima si arati asa cum te simti!

De ce nu este atat de popular pe cat este de eficient? Pentru ca necesita implicarea activa a ta spre deosebire de a primi un meniu de la un expert de pe internet care nici nu te-a vazut… ori foarte multi oameni apeleaza la surse insuficient calificate sperand la rezultate peste noapte. Fiind licentiat si in nutritie, pot sa iti spun ca Metabolic Typing si nutritia clasica nu se exclud ci se completeaza foarte bine!

Pe final avansez ideea ca slabirea este doar consecinta imbunatatirii sanatatii si a stilului de viata, nicidecum a infometarii. Hai sa vedem cum iti putem echilibra si intari corpul astfel incat sa nu mai fie tentat sa depuna “pentru vremuri grele”!

Cu zambete,

Costin 


Aflati detalii suplimentare despre Metabolic Typing de la RALUCA SCHACHTER consultant in sanatate.
Adaugă un comentariu

One thought on “Metabolic Typing Testul care te invata cum sa mananci corect

Leave a Reply