Licențiat să certifice

➡ Mesaj de la Agenție către Agent:

“Nume de cod: Agent Certificat energetic-0722.592.242
Profil Agent: doctor inginer – expert în certificare energetică – auditor energetic
Licențiat: MDRAP
Nivel: gradul I

Cod după care operează: Legea 372/2005 și Ordonanța 13/2016.
Misiuni încheiate: câteva mii în peste 18 ani de activitate

Atribute: experiență, profesionalism, rapiditate, calitate, implicare

Zona de acțiune: 44°11′ latitudine nordică, 28°39′ longitudine estică (Constanța)

Locația: Coordonate GPS: 44.200768, 28.643139 (Strada Pescarilor nr. 5)

Data: 19 martie a.c.

Ora locală: 9 a.m.

Misiunea: certificarea energetică a Obiectivului

Scop: înstrainare prin vânzare-cumpărare a Obiectivului

Durată misiune: 24 de ore

Descriere Obiectiv: apartament decomandat cu 4 camere cu destinație: locuință

Informații despre Obiectiv transferate: planul general de încadrare în zonă,  plan de arhitectură, planuri cu secțiuni longitudinale și transversale; planuri pentru instalațiile de incălzire și apă caldă de consum; releveu, detalii constructive, fișa tehnică pentru centrală termică, calorifere și tamplăria termoizolantă, facturi de apă caldă, apă rece, energie termică sau de combustibil pentru centrală termică a clădirii.

Plan: atestarea performanței energetice a Obiectivului în vederea înstrăinării prin vânzare.
Etape: 1. deplasare Agent la Obiectiv 2. Evaluare Obiectiv 3. Încadrare Obiectiv în clasa de performanță energetică. 4. Notare Obiectiv din punct de vedere energetic. 5. Întocmire certificat energetic și recomandări de creștere a eficienței energetice. 6. Eliberare Certificat energetic.

Valabilitate certificat: 10 ani
Cost estimat misiune: 170 lei
Parametri vizați: izolația termică a Obiectivului, tipul sursei de alimentare cu energie termică, tipul sistemului de iluminat, tipul tâmplăriei, orientarea cardinală, climatizarea.

START!


➡  Mesaj Agent:
“Recepționat!”

Își strânge în viteză instrumentele și le așază în geantă. Coboară scările câte 2, urcă în primul taxi și în 20 de minute e la aeroport-stilul acesta de viață a devenit pentru el o rutină – așa că totul e calculat. La 9 a.m. fix e la adresa Obiectivului. Scanează din priviri – 4 camere decomandat, etaj intermediar, orientare spre est, apartament pe mijloc, tâmplărie din lemn, bloc pe cadre, neizolat, construit în anul 2001, 2 balcoane, ambele deschise, centrală pe gaz metan, calorifere mari, din fontă.

Recomandări: înlocuirea tâmplăriei aferente fațadelor cu tâmplărie PVC, montarea de geamuri duble, izolarea termică a pereților exteriori, refacerea izolației conductelor, montarea becurilor economice în locul celor cu incandescență.
Obiectiv evaluat. Notă: clasa A. Certificat energetic eliberat.


➡  Mesaj către Agenție: Aici Agent Certificat energetic 0722.592.242 transmit din locația curentă: sediul central al Agenției din București stadiul cu privire la Obiectiv-Termenul limită a fost respectat. Detalii despre Obiectiv: încadrat la dificultate medie, toate posibilele riscuri au fost eliminate, niciun inamic nu a rămas activ, recomandări de îmbunătățire efectuate, certificat energetic eliberat conform planului, contract de vânzare-cumpărare încheiat cu succes. Misiune îndeplinită! Over and out! 


Articol redactat pentru proba 6 a concursului Spring SuperBlog 2017 – “Agentul Certificat Energetic”

Adaugă un comentariu

Leave a Reply

%d bloggers like this: