Legenda Reginei din inima munților

Într-un sat de câmpie, la marginea unei ape adânci și liniștite, e casa unor țărani români. Din casa lor se aud des plânsete și tânguieli, pentru că singurul lor copil, o fetișcană de vreo 12 primăveri, stă să moară și niciunul din doctorii din sat și din alte 7 sate din jur nu știu cum să-i vină de hac bolii pe care o are.

Fetița are pielea uscată și fierbinte, e slăbită și nu mai mănâncă. Cu vocea stinsă și ochii obosiți, privește cum trec, pe la patul în care zace, rând pe rând, vraci și tămăduitori pe care părinții ei i-au adus, sperând că o vor salva.

Într-una din serile reci și ploioase de toamnă, o doamnă bătrână din capătul celalat de sat bătu la ușă părinților disperați. Ea le povesti despre o regină cu puteri magice și tămăduitoare care stă într-un castel înconjurat de munți, departe de satele aglomerate de la câmp.

Imediat ce plecă bătrâna, Tatăl își luă Fetița și porniră împreună, numaidecât, către castelul Reginei, în căutarea leacului pentru boala misterioasă de care copilul suferea.

Castelul reginei era în inima munților înalți, acoperiți de păduri nemărginite de brazi și stejari, departe de satul fetiței. Povestea reginei care își ia forța din izvoarele străvechi și limpezi ce țâșnesc repezi la suprafață de sub tărâmul magic, era atât de veche încât devenise o legendă pe care oamenii nu o mai credeau.

 

După zile întregi al căror șir nu-l mai știau, cei doi drumeți ajunseră la o poartă înaltă, de fier, încadrată de doi brazi înalți până la cer. Poarta se deschise încet, iar în spatele ei Tatăl și Fetița puteau să vadă castelul impunător, din roci cristaline și calcare sedimentare, acoperite de depozite de conglomerate și gresii, argile și marne argiloase.

Fiica unor români din zona Transilvaniei, Regina domnea aici, în pace și înțelegere, încă din anul 1873 de când fusese încoronată, la Vinena, Regina Apelor Minerale. Iar sub domnia ei, pe meleagurile dintre munți era o continuă sărbătoare, a tinereții perpetue, a sănătătii, vitalității și energiei nestăvilite.

Drumeților nu le veni să creadă când în fața lor apăru, pe aleea îngustă și înconjurată de flori de colț care ducea spre castel, Regina. Naturală, cu părul lung despletit și fața luminoasă, emana vitalitate și tinerețe în ciuda celor 210 ani pe care legenda spunea că i-a adunat.

Fără să-i întrebe nimic pe drumeți, Regina îi întinse fetei un pocal aurit din care țopăiau în soare câțiva stropi jucăuși de apă. Cu mâna tremurândă, Fata duse pocalul la gură și bău licoarea din el. Dintr-o dată simți prin vene răcoarea licorii magice răspândindu-se în tot corpul și izvorul de energie care creștea odată cu ea.

Se ridică din brațele tatălui ei mai sprintenă ca niciodată și o îmbrățișă pe Regina. Legenda Reginei Apelor Minerale din inima munților era adevărată, iar puterile sale tămăduitoare îi salvaseră viața Fetei.


Apa minerală Borsec este o apă cu tradiție de peste 200 de ani în România. Numeroase studii efectuate de-a lungul timpului au demosnstrat calitățile curative ale acestei ape minerale, numită Regina Apelor Minerale. Brandul Borsec a fost desemnat de Revista Biz în acest an cel mai puternic brand românesc.

Tradiție și prestigiu, calitate și sănătate, tinerețe și vitalitate – sunt toate sinonime ale brandului Borsec pe care calitățile documentate ale apei minerale extrase din inima Munților Carpați le oferă.

Apa minerală Borsec în cifre:

 1. Locul 1 in Clasamentul celor mai puternice branduri româneşti, lansat de Biz împreună cu compania de cercetare Unlock Market Research.
 2. Peste 210 ani de prestigiu.
 3. Peste 15 izvoare de apă pură, din inima Muntilor Carpati.
 4. “Medalia de Merit” Târgul Internațional de la Viena, 1873.
 5. “Diploma de Onoare” Expoziția de la Trieste, 1876.
 6. “Diploma de Onoare” Expoziţia Mondială de la Paris, 1878.
 7. Din 1806, începea îmbutelierea industrială a apei minerale în recipiente făurite din pământul Borsecului. În anul de debut, trei milioane de litri de apă îmbuteliată și-au găsit rostul în zonele istorice ale României, în Ungaria și pe mesele vienezilor.
 8. Între 1950 și 1990, apa minerală naturală Borsec era exportată în zeci de țări de pe întregul mapamondul.
 9. Considerată „apă tămăduitoare” încă din sec. al XVII-lea.
 10. “Medalia de Aur” Expoziția Internațională de la Pozman, 2004.
 11. “Cea mai bună apă minerală din lume“ Berkeley Springs, SUA 2004.
 12. “Medalia de Aur Specială” Selecția Mondială a Calității de la Bruxelles, 2005.
 13. 1999 “Diploma de Onoare“; Medalia “Marca de Aur“ pentru cea mai bună apă minerală naturală carbogazoasă din România;
 14. 2000 Medalia “Marca de Aur“ pentru apa minerală naturală carbogazoasă; “Premiul de Excelenţă în Industria Românească“;
 15. 2010 – 2014 “Cel mai puternic brand românesc” conform studiilor Unlock Market Research şi revista Biz;
 16. 2005 – 2016 „Superbrand” cu nivel de awareness excepțional, de peste 90%; lider în categoria Ape minerale, în toate edițiile Consumer Superbrands;
 17. 2006 – 2015 10 titluri consecutive „Trusted Brand”.

  Citiţi pe larg despre beneficiile apei pentru sănătatea organismului în articolul “Câtă apă ai nevoie să bei zilnic”  Imagini si informatii preluate de pe siteul romaqua-group.ro


Adaugă un comentariu

Leave a Reply

%d bloggers like this: