Legătura dintre FICAT și SLĂBIRE

Ficatul este unul din cele mai importante organe in lupta cu kilogramele in plus. Asa ca daca incerci sa slabesti si faci totul corect si totusi nu reusesti, problema ar putea fi ficatul – afla din articol care este legatura intre ficat si slabire.digestion-303364_960_720.png

1. Ficatul este principalul organ care arde grasimea

Ficatul metabolizeaza tot ce consumam. Tot ce mancam va trece prin filtrul ficatului. Acesta produce bila, un lichid galben-verzui care faciliteaza digestia, in special digestia grasimilor. Daca ficatul nu produce destula bila, vor aparea indigestii, constipatia si dureri de stomac. Pe langa sustinerea digestiei, bila transporta grasimile in exces catre intestinul subtire pentru a fi eliminate din corp.

Ficatul este de asemenea organul care proceseaza nutrientii si depoziteaza grasimile pe care le transforma in energie atunci cand organismul are nevoie. Daca ficatul nu functoneaza corect, grasimile depozitate nu vor putea fi utilizate corect. Dimpotriva, ficatul care nu functioneaza corect ar putea sa depoziteze mai multa grasime decat are nevoie organismul.

Prin urmare, pentru ca ficatul este organul cu rolul cel mai important in metabolizarea grasimilor, slabirea va deveni dificila daca functia hepatica este prea lenta sau ficatul nu este sanatos.

2. Ficatul este principalul organ care detoxifica:

Ganditi-va la ficat ca la un filtru de aer. In timpul procesului de filtrare, ficatul aduna si elimina toate toxinele prin bila, iar bila le transporta catre intestine pentru a le elimina inainte de a dauna corpului. Bacteriile sunt de asemenea filtrate si eliminate, asigurand un sistem imunitar sanatos.

Dar filtrele se pot infunda. Daca ficatul este supraincarcat, nu poate functiona corect, ceea ce inseamna ca grasimile nu vor putea fi metabolizate corect si toxinele nu vor putea fi eliminate complet din organism. Astfel ficatul se va suprasolicita pentru a reusi sa curete sangele, iar pe termen lung asta va duce la oboseala, imbolnavire si cresterea in greutate.


3. Cand nu bei destula apa ficatul va prelua din functia rinichilor:

Functia rinichilor este de a elmina reziduurile prin urina. Daca nu bei destula apa, rinichii nu pot functiona corect, iar functia acestora este suplinita de ficat. Doar ca atunci cand ficatul preia din functiile rinichilor, acesta are mai putina putere pentru a-si indeplini propriile functii – metabolizarea grasimilor. Va puteti deci imagina rezultatul: metabolizarea lenta a grasimilor duce la o slabire mai lenta. Pentru a incuraja rinichii sa functioneze corect trebuie sa consumam o cantitate suficienta de apa (lichide).

4. Atunci cand consumam alcool, metabolizarea grasimilor este amanata

Pentru organism, alcoolul este o posibila substanta toxica. Ficatul, fiind filtrul toxinelor, va incepe sa elimine aceste toxine. Cand ficatul elimina alcoolul, in organism raman depozite de grasime nemetabolizate. Ati auzit vreodata de ficat gras? Alcoolul nu poate fi depozitat in corpul uman, asa ca de cate ori consumam alcool, ficatul va renunta la metabolizarea grasimilor si va incepe eliminarea alcoolului. Prezenta alcoolului in sange declanseaza functia hepatica, iar acesta va renunta la toate celelate procese pentru a elimina toxinele din alcool avand ca rezultat depunerea gresimilor nemetabolizate.

5. Dietele de curatare a ficatului nu functioneaza

Pentru ca ficatul este un organ atat de important, au aparut pe interent tot felul de diete de curatare a ficatului care promit, pe langa asta si pierderea kilogramelor in plus.Adevarul este ca ficatul nu poate fi curatat astfel. Pentru a imbunatati functia hepatica si sanatatea organismului este nevoie de o schimbare a stilului de viata. Obiceiurile alimentare sanatoase sunt baza unei sanatati optime.
Adaugă un comentariu

5 thoughts on “Legătura dintre FICAT și SLĂBIRE

Leave a Reply

%d bloggers like this: