La ce ore sa postezi pe Facebook?

In urma unui studiu recent s-a stabilit care este intervalul orar optim pentru postarile de pe Facebook pentru ca acestea sa primeasca un numar cat mai mare de like-uri, comentarii sau share-uri.

Astfel, cercetatorii de la Lithium Technologies din San Francisco, care au studiat fenomenul facebook-box-1334045_960_720au concluzionat: “Unul din principalele obiective atunci cand postezi ceva in mediul online este sa captezi atentia audientei astfel incat aceasta sa reactioneze la mesajul transmis. Prababilitatea ca utilizatorii sa reactioneze la una din postarile tale depinde de mai multi factori care tin de numarul de ore petrecute zilnic sau saptamanal pe Facebook, locul in care se afla din punct de vedere geografic acestia si fusul orar aferent, cat si de volumul de alte mesaje care se afla in competitie pentru a le atrage atentia.”

Cercetatorii au studiat intai comportamentul utilizatorilor in ce priveste “timpul de reactie”, adica intervalul dintre momentul in care se publica postarea si momentul in care ei au o reactie fata de aceasta. De asemenea, acestia au comparat timpul de reactie fata de postarile de pe diferite retele de socializare ale utilizatorilor din diferite orase, analizand peste un milion de mesaje postate si urmarind impactul pe care acestea il au in functie de factorii mentionati.


In baza acestor analize, cercetatorii au ajuns la urmatoarea concluzie cu privire la intervalul orar indicat pentru postarile de pe retelele de socializare: cele mai bune momente pentru a posta pe Facebook/Tweeter/alte platforme sunt in timpul orelor de serviciu (8 A.M. – 17 A.M.) ,urmat de intervalul 7 P.M. – 8 P.M.

Explicatia mai jos 😀

leaving-the-office-on-friday-bradley-cooper-hangover-Finally-its-friday

Prin urmare, daca va apuca inspiratia intr-o dupa-amiaza de vineri, indicat ar fi sa asteptati pana luni sa postati acea poza/melodie sau acel articol pe care l-ati scris.

P.S. Rog a se citi aceasta postare in intervalul optim conform indicatiilor de mai sus si de a se actiona in consecinta 😀

(sursa gif)

Kisses,

The bestAdaugă un comentariu

15 thoughts on “La ce ore sa postezi pe Facebook?

 • 06/07/2015 at 23:12
  Permalink

  Nah, că am încălcat regulile. :)) Serios, acuma cine ține cont de ceea ce se întâmplă pe facebook? Sau că se întâmplă ceva acolo?
  Ideal e să postezi atunci când ai timp și ai ceva care să merite postat. 🙂

  Reply
  • 06/07/2015 at 23:16
   Permalink

   pentru omul obisnuit care posteaza in joaca n-are relevanta…dar daca vrei sa produci awarness sau sa “prinda” mesajul la un public cat mai larg…atunci ala e intervalul cel mai indicat in care sa postezi 😀 Cand e lumea la serviciu si n-are chef sa lucreze si sta pe facebook pe ascuns 😀

   Reply
 • 07/07/2015 at 03:52
  Permalink

  Eu postez rar și când îmi vine… tot spun că trebuie să iau măsuri să fiu mai des pe-acolo. Dar fb-ul nu mai e ce-a fost. Părerea mea. 😀

  Reply
  • 07/07/2015 at 09:56
   Permalink

   Pai nici nu stiu bine ce-o fi fost, Dar pt “oamenii de rand” ca noi any hour will do 😃

   Reply
   • 07/07/2015 at 13:55
    Permalink

    La început mi s-a părut interesant. Acum e doar o paradă de superficialități. Sunt și excepții, sunt uneori lucruri interesante, dar eu mi-am pierdut interesul. La început postam des, acum trec și zile când nu trec deloc pe acolo.

    Reply
    • 07/07/2015 at 21:36
     Permalink

     Da, si eu am perioade…cred ca am avut aceeasi poza la profil cu o pisica mai bine de un an pana a inceput sa ma intrebe lumea de ce nu pun o poza cu mutrisoara mea 😀 Iar postarile is pe perioade…dupa chef cred 🙂 Ce-i drept nu prea stau sa analizez “fenomenul” …intru dupa cum am chef/timp si postez la fel.

     Reply
     • 09/07/2015 at 04:26
      Permalink

      Da, și eu la fel. Dar parcă apuc tot mai puțin să mai calc pe-acolo.

 • 07/07/2015 at 05:43
  Permalink

  Prietenii pentru care postez nu cunosc sondajul de mai sus și mă găsesc când au timp și ei. 😉

  Reply
  • 07/07/2015 at 09:11
   Permalink

   Corect, daca e just for fun atunci Ora la care postezi n.are importanta 😃

   Reply
 • 07/07/2015 at 08:56
  Permalink

  Deci dacă mă loveşte talentul creator, îi zic să mai aştepte niţel până se face ora potrivită…:))) Glumesc, dar chiar mi-a plăcut articolul tău!

  Reply
  • 07/07/2015 at 09:10
   Permalink

   Depinde de motivul pt care postezi, daca e just for fun n.are importanta ora. Dar daca vrei sa provoci reactii SI sa afli pareri atunci scrii cand ai inspiratie si postezi in timpul serviciului 😃

   Reply
 • 07/07/2015 at 11:22
  Permalink

  🙂 =D 😉 <3

  Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: