Jurnal de slabit 2

  file_175313_0_Paleo_DietPrima zi de Scarsdale a fost destul de usoara si avand in vedere ca va trebui sa ma disciplinez sa mananc asa inca vreo 4 luni, nici nu m-as fi gandit sa aleg un regim prea restrictiv pe care sa nu reusesc sa-l duc pana la capat – desi as avea antrenament destul cu regimuri stricte :). Dieta permite ca intre mese sa mancam, fara limita, morcovi sau telina, astfel ca ieri, in afara de cele 3 mese mentionate am rontait si 2 morcovi spre seara. Deasemenea, in varianta publicata de doctorul Herman Tarnower sunt permise sucurile light, astfel ca, desi nu voi exagera, pe tot parcursul regimului voi consuma si acest fel de bautura, mai ales la iesirile in oras sau in zilele in care voi simti nevoia de ceva dulce.

     Pentru ziua 2 micul dejun ramane acelasi – identic oarecum pe tot parcursul dietei: o felie de paine integrala, o cafea neindulcita, un ceai neindulcit (am continuat cu ceaiul de anghinare desi are un gust destul de neplacut, sper sa ma acomodez cu el) si jumatate de grapefruit. In regim se mentioneaza cateva variante de inlocuire a grapefruitului cu alte fructe, dar deocamdata raman cu prima varianta, poate pe parcurs cand ma voi plictisi voi mai schimba cu ananas sau pepene galben sau alte fructe de sezon.

     Pentru pranzul format din salata de fructe in orice combinatie eu am mancat cateva portocale – cam 3 medii, pentru ca fiind weekend m-am trezt destul de tarziu si deci nu a fost prea mare intervalul de timp dintre micul dejun si pranz si nu simteam neaparat ca-mi este foame. Prin urmare, daca in zilele saptamanii, cat voi fi la serviciu, voi respecta oarecum programul celor 3 mese cu mic dejun la ora 7, pranz la ora 12 si cina la ora 17-18, cand ajung acasa, in weekenduri voi manca cele 3 mese in functie de programul de trezire, indiferent de ore, mai ales ca in regim nu se mentioneaza ore stricte pentru fiecare din cele 3 mese.

     Pentru cina, in jur de ora 18, am mancat pulpe de pui dezosate pe gratar – 2 pulpe, circa 200 gr. – cu rosii condimentate si o cana de ceai de anginare, iar spre seara am rontait din nou cam 4 morcovi.

     Deocamdata nu simt niciun fel de frustrare caracteristica dietelor de genul acesta – cu mese fixe si lista cu alimente permise si interzise. Nu am resimtit foame sau pofte specifice perioadelor de restrictie alimentara, asa cum mai pateam in trecut dupa primele zile de dieta. Ramane de vazut cum va fi in continuare. Sper ca pe parcurs planul alimentar sa devina o rutina si sa nu mai simt ca urmez un program de  slabire. Ne auzim pe aici! 🙂

Adaugă un comentariu

Leave a Reply

%d bloggers like this: