Jurnal de slabit 1

    RCFP-scale-weight-loss-pic Pentru ca au trecut toate sarbatorile de iarna si zilele cu sarbatoriti si pentru o perioada voi putea evita mesele copioase m-am decis sa incep dieta. Mi-am propus sa slabesc 20 de kg, cate 5 kg in fiecare luna timp de 4 luni. Pornesc de la circa 75 de kg. la o inaltime de 162 cm. si sper ca pana undeva la inceputul lunii mai sa ajung in jurul greutatii de 55 de kg 🙂

    Voi tine Dieta Scarsdale, despre care v-am povestit pe larg aici. Impreuna cu dieta m-am gandit sa incerc si diverse ceaiuri medicinale sau care au efect adjuvant in curele de slabire. Deasemenea pe parcurs voi introduce treptat si exercitiul fizic.

     Mi-am propus sa postez periodic – cat de des reusesc – despre evolutia procesului de slabire si despre obstacolele intampinate pe parcursul celor 4 luni. Pentru ca deocamdata organismul meu va incepe sa slabeasca doar prin aceasta simpla modificare a dietei – trec de la prajituri si sarmale la o dieta in mare parte proteica – primele 2-3 saptamani voi incerca doar activitati fizice usoare. Nu-mi voi cumpara deci inca un abonament la o sala de fitness, las asta pt. mai tarziu cand organismul se va obisnui cu regimul si va trebui sa introduc si altceva ca sa continui sa slabesc. Deocamdata voi face exercitii acasa – cele clasice: sarituri, topaieli, serii de ridicari de maini, picioare, abdomene, care sa-mi mentina pulsul crescut circa 20 de minute.

     Deasemenea, nu ma voi cantari zilnic, pentru ca micile oscilatii de greutate percepute de cantar pot avea o multitudine de cauze – retentie de apa in perioadele premenstruale sau dupa mesele cu un continut ridicat de sare, continutul intestinelor etc. Prin urmare voi urmari evolutia pe cantar a pierderii kilogramelor saptamanal, in fiecare vineri dimineata.

   Prima zi – vineri: 09.01.2015: la micul dejun voi manca jumatate de grapefruit cu o felie de paine integrala si un ceai de anghinare (detalii despre prorpietatile acestui ceai aici). Pentru pranz, din alimentele permise de Scarsdale am ales 2 pulpe dezosate fierte cu 2 rosii inabusite si din nou o cana de ceai de anghinare. La cina voi manca ton in suc propriu (conserva deocamdata pt. ca e mai comod) – circa 200 gr., 2 rosii, o felie de paine integrala prajita si jumatate de grapefruit.

     I’ll see you around! 🙂

Adaugă un comentariu

4 thoughts on “Jurnal de slabit 1

 • Pingback: De ce nu slabesc? | T's SECRETS

  • 27/01/2015 at 14:43
   Permalink

   multumesc! am trecut la keto 😀 pana pe 31 mai…Doutzen Kroes :p

   Reply
 • Pingback: De ce nu slabesc? – T's Secrets

Leave a Reply

%d bloggers like this: