Jurnal de Detoxifiere – 1

ananasPentru ca va tot povestesc de cateva zile despre detoxifiere si metode de a curata organismul de toxinele acumulate, in urmatoarele 21 de zile va voi descrie, in cateva articole, experienta mea de detoxifiere. Motivele pentru a incepe o cura de detoxifiere pot fi diverse (oboseala cronica, alergii, infectii, diverse afectiuni), insa, in cazul meu are legatura, desigur, cu incercarile mele de a slabi. Dupa mai bine de 1 an de regim Dukan (cu intreruperi si devieri mai mici sau mai mari de la planul alimentar), in care mare parte din alimentele consumate au fost cele cu continut ridicat de proteine, am decis ca e momentul sa revin la o alimentatie echilibrata. Motivele – evidente – sunt cele legate in primul rand de sanatate (lipsa de vitamine si de fibre in alimentatie se face tot mai resimtita), dar si de faptul ca organismul meu s-a obisnuit cu acest plan alimentar, iar rezultatele in ce priveste slabirea nu mai apar de ceva timp.

Planul meu este sa elimin toxinele acumultate in tot acest timp si sa continui cu o dieta – stil de viata sanatos, care, sper eu, sa ma si ajute sa pierd restul de kilograme in plus.

Prin urmare in urmatoarele 21 de zile voi respecta urmatoarele reguli:

 1. 3 mese pe zi;
 2. Ultima masa va fi la cel tarziu ora 20 si va fi reprezentata de o salata de legume (rosii, castraveti, ardei gras, ceapa, zarzavaturi, condimente) – fara ulei, toate legumele vor fi proaspete;
 3. Micul dejun va fi reprezentat de 1 pumn de migdale/nuci;
 4. Masa de pranz va fi reprezentata de o salata de legume plus o sursa proteica (in principiu m-am decis sa evit in aceste 21 de zile carnea, prin urmare la masa de pranz voi adauga in salata branzeturi in cantitati reduse);
 5. O schimbare majora pentru mine: in cele 21 de zile voi renunta la orice fel de bautura de tip cola/pepsi;
 6. Impreuna cu regimul alimentar descris mai sus voi folosi kitul Super Body Reset 3-10-3-3 de la Evital Functional Food despre care v-am povestit aici.
 7. Intre mese voi consuma doar suplimentele indicate si eventual ceaiuri sau apa cu lamaie.
 8. Voi bea o singura cafea pe zi (dimineata).

Raportarea cu stadiul regimului si efectele care apar pe parcurs o voi face in functie de cele 4 etape ale planului de detoxifiere Super Body Reset adica 3-10-3-3 zile. Regimul incepe maine, 23 iunie 2016 si dureaza pana pe 13 iulie 2016. Ne auzim dupa primele 3 zile de detox (Super Ananas), la finalul primei etape, cu primele impresii si, sper eu, rezultate.

XoXo,

thumbnail

 

Adaugă un comentariu

3 thoughts on “Jurnal de Detoxifiere – 1

 • Pingback: Jurnal de Detoxifiere – 2 – T's Secrets

 • Pingback: 5 motive sa renunti la Cola Light – T's Secrets

 • Pingback: Jurnal de Detoxifiere – 3 – T's Secrets

Leave a Reply

%d bloggers like this: