Interviu cu un instructor international de fitness – Eduard Ifrim

Prin activitatea si prin programele de modelare corporala pe care le-a conceput, a decis sa daruiasca si oamenilor o parte din pasiunea lui pentru starea de bine, alimentatie, recuperare medicala si sport.

 

Specialist in arta remodelarii corporale, antrenor, instructor international acreditat de European Fitness Association, Kinetoterapeut si Tehnician Nutritionist, Eduard a indrumat si format prin training-uri, coaching, speaking si mentoring grupuri care au participat la sesiuni de training, seminarii, team-building-uri, workshopuri și sesiuni de coaching. 

 

Cititi in continuare un interviu cu instructorul international de fitness Eduard Ifrim:

 

1.Cine este Eduard Ifrim si cum si-a descoperit pasiunea pentru fitness/sport?

Pasionat de tot ceea ce inseamna miscare, relationarea cu oamenii, in urma cu peste 10 ani am luat decizia ca intreaga viata sa mi-o dedic interactionand cu acestia.

M-am implicat intr-un proces determinat si intentionat de crestere a tot ceea ce implica termenul “valoare” prin training, coaching, speaking, mentoring a sute de oameni care au participat la sesiuni de training, seminarii, team-building-uri, workshopuri si sesiuni de coaching. Acest lucru mi-a adus, intr-un mod natural, urmatorul beneficiu: adaugand valoare altora am crescut si m-am dezvoltat alaturi de ei. Iar pentru acest lucru le sunt recunoscator.

Am stiut dintotdeauna ca vreau sa fac ceea ce impartasesc acum cu oamenii ce-mi trec pragul.

Interviu cu un instructor international de fitness – Eduard Ifrim

  

2. Ai un program online prin care le oferi clientilor tai consiliere nutritionala si antrenamente personalizate. Spune-ne mai multe detalii despre asta!

Intr-adevar, am creat si dezvolt o comunitate online prin care le ofer oamenilor de diferite nationalitati: consiliere nutritionala, antrenamente personalizate si tot sprijinul de care au nevoie in drumul catre un stil de viata sanatos.

Programul se intituleaza “APT ONLINE PROGRAM” si cuprinde atat un antrenament personalizat, cat si o alimentatie adaptata la nevoile persoanei care solicita acest serviciu.

APT ONLINE PROGRAM se imparte in 30/60/90 zile si garanteaza obtinerea celor mai bune rezultate!   

Interviu cu un instructor international de fitness – Eduard Ifrim

 

3. Specialist in arta remodelarii corporale, antrenor, instructor international acreditat de European Fitness Association, Kinetoterapeut si Tehnician Nutritionist: ce presupune fiecare si cum le combini pentru a obtine rezulatate cu cei care se antreneaza cu tine?

Toate aceste specializari le-am facut din pasiune si dorinta de a putea oferi oamenilor cele mai bune rezultate. Domeniul sportiv este foarte complex si trebuie abordat intr-o maniera la fel de complexa.

Aceasta industrie este intr-o continua dezvoltare, de aceea, ca specialist, ma simt obligat sa fiu mereu pregatit fie ca este vorba de antrenament, alimentatie, refacere si recuperare.

 

4. Ce trebuie sa stim inainte de a ne apuca de sala?

Cel mai important lucru este sa articulam mental obiectivul pentru care incepem orice tip de activitate fizica.

Dupa ce am conturat obiectivul, trebuie sa avem in vedere faptul ca refacerea este la fel de imporanta precum antrenamentul. Spun asta, pentru ca marea majoritate cand incep orice tip de activitate fizica, se suprasolicita zile in sir crezand ca antrenamentul este totul.

Vreau sa mentionez trei elemente care influenteaza obtinerea celor mai bune rezultate: ANTRENAMENTUL, ALIMENTATIA si REFACEREA! Toate aceste elemente sunt intr-o stransa interdependenta.

Pe langa aceste 3 componente mai exista si ce-a de-a patra, componenta mentala.

 

Interviu cu un instructor international de fitness – Eduard Ifrim

  

5. Cat dureaza de regula un antrenament si care sunt cele mai importante tipuri de exercitii?

Un antrenament poate dura pana la 90 min. Mentionez asta pentru ca antrenamentele ce depasesc 1h 30 min, catabolizeaza masa musculara. (pierdem din masa musculara)

Exercitiile sunt impartite in: exercitii de baza si complementare, statice si dinamice, simple si complexe.

Nu as putea spune care sunt cele mai importante tipuri de exercitii daca nu cunosc obiectivul. Importanta exercitiului este data de obiectivul urmarit.

 

 

6. Ce diferenta este intre exercitiile pe care le recomanzi pentru slabit si cele pentru bodybuilding?

Pentru inceput am sa mentionez asemanarea dintre exercitiile de pierdere in greutate si cele pentru bodybuilding. Indiferent de obiectiv, exista aceeasi biomecanica a miscarii.

Cand vorbim de diferente, vorbim de tipuri de efort diferite. Rutina unui bodybuilder se bazeza pe exercitii de tip anaerob (fara consum de oxigen), urmarind stimularea fibrelor musculare albe. Rutina persoanelor care urmaresc pierderea in greutate vizeaza atat exercitii de tip aerob (in prezenta oxigenului), ce stimuleaza fibrele musculare rosii cat si exercitii de tip anaerob.

 

Interviu cu un instructor international de fitness – Eduard Ifrim

 

7. La ce obiceiuri ar trebui sa renuntam atunci cand ne apucam de sala?

As dori sa nu folosesc termenul “a renunta” pentru ca mintea noastra este foarte sensibila. De aceea, as dori sa folosesc cuvantul a inlocui. Practic, trebuie sa inlocuim obiceiurile mai putin sanatoase cu cele sanatoase.

 • Mancare junk- mancare sanatoasa
 • Inactivitate fizica- activitate fizica de loisir/ moderata/ intensa
 • Zahar rafinat- zaharul din fructe
 • Lipsa somnului- 8 ore de somn pe noapte
 • Hidratare precara- hidratare cu cel putin 2L pe zi

S.a.m.d

 

8. Cat de importante sunt orele de masa cand facem sport? Dar cele de somn?

Atat somnul cat si alimentatia sunt la fel de importante si fac parte din procesul de refacere. Somnul face parte din refacerea spontana (naturala). In cadrul refacerii spontane, somnul profund odihnitor are rol deosebit asupra capacităţii fizice si intelectuale.

Somnul are un rol deosebit de important in regenerarea celulelor nervoase. Se cunoaste rolul hormonului de crestere la adulti in regenerarea si cresterea celulelor, precum si faptul ca secretia lui se realizeaza in somn si orice tulburare de somn conduce la diminuarea acestui hormon in sange si diminuarea refacerii.

Alimentatia face parte din refacerea dirijata alaturi de alte mijloace cum ar fi :

 • Mijloacele fiziobalneohidrokinetoterapeutice
 • Mijloacele psihoterapeutice
 • Mijloacele farmacologice
 • Odihna activă

Luand in considerare ciclul circardian, as putea spune ca sunt importante orele la care servim mesele. De ce?  Corpul nostru este mult mai receptiv din toate punctele de vedere la anumite ore.

  

9. In cat timp incep sa se vada rezultatele din antrenamentele pentru slabit si din cele pentru bodybuilding?

Hipertofia musculara apare cam in 4 saptamani din momentul in care incepem un program de crestere in masa musculara. Pierderea in greutate apare chiar dupa prima saptamana.

 

10. Cum te mentii motivat?

Mereu imi setez noi obiective. Acest lucru ma ajuta sa raman motivat. Practic, cheia motivatiei sunt obiectivele realiste pe care mi le setez. Atingerea acestor obiective imi da incredere si motivatie sa merg mai departe catre noi performante.

Interviu cu un instructor international de fitness – Eduard Ifrim

 

11. Daca o persoana adulta ar vrea sa slabeasca 20 de kilograme, care ar fi programul pe care-l recomanzi ca sa reuseasca si cat timp ar dura pana la atingerea obiectivului?

Programele de pierdere in greutate sunt individualizate in functie de particularitatile fiecarui individ.

Un sfat general ca si numar de antrenamente ar fi undeva la minim 3 antrenamente pe saptamana in care sa fie executate miscari poliarticulare. Sa se execute si efort de tip aerob, dar si anaerob.

 

 

12. Spune-ne care sunt cele mai importante 3 reguli de urmat pentru a avea rezultate si a le pastra pe termen lung?

 • ANTRENAMENT 100%
 • ALIMENTATIE 100%
 • REFACERE 100%

SUNT TREI ELEMENTE CARE SUNT INTR-O STRANSA INTERDEPENDENTA ce conduc la obtinerea celor mai bune rezultate.

 

13. Ce se intampla daca ne antrenam gresit?

Daca ne antrenam gresit, creste riscul de:  aparitie a accidentarilor, pierderea motivatiei si nu in ultimul rand, indepartarea de la obiectivul propus.

 

14. Cum se combina exercitiile de fitness cu cele pentru corectarea posturii astfel incat sa obtinem rezultate?

Motivul principal al unei posturi defectuase este atitudinea si stare mentala, urmand apoi dezechilibrele musculare care sunt impartite in functie de fiecare individ in parte. Exercitiile de fitness ne pot ajuta sa ajustam aceste dezechilibre si sa corectam postura.

Interviu cu un instructor international de fitness – Eduard Ifrim

 

15. Mottoul dupa care te ghidezi?

Mottoul dupa care ma ghidez si pe care l-am creat este: 

TRAIN YOUR BODY TO FIT YOUR MIND!

 

 
Adaugă un comentariu

Leave a Reply

%d bloggers like this: