Cum slăbești prin reglarea hormonilor care reglează greutatea – Glucagonul

0ca81c06d04295c2d741f861776e3ecb-3Glucagonul este un hormon secretat de pancreas atunci cand nutrientii ajung in intestine, implicat în reglarea echilibrului glicemic, alături de insulină. Glucagonul joaca un rol cheie in echilibrarea nivelului de zahar din sange, avand, de asemenea, si rolul de a mentine senzatia de satietate.

Cercetatorii cred ca scaderea brusca a apetitului aparuta dupa operatiile de micsorare a stomacului este datorata tocmai acestei cresteri a secretiei de glucagon de catre pancreas.

In cadrul unui experiment, barbatii care au consumat la micul dejun o solutie ce continea glucagon au declarat ca se simt mai satui si au consumat cu 12 % mai putine calorii decat de obicei.

Pentru a pastra un nivel optim al acestui hormon, respectati urmatoarele reguli:

  • Consumati proteine (consumul de proteine imbunatateste secretia de glucagon si combate sindromul metabolic – sindromul rezistentei la insulina).
  • Consumati alimente anti inflamatoare (inflamatia cronica este strans legata de scaderea secretiei de glucagon – fructe, legume, cereale integrale, peste, lactate).
  • Consumati legume cu frunze verzi (spanac, kale, salata verde).
  • Probiotice (iaurt, lapte, chefir, sana, branzeturi, ciocolata neagra, varza murata, muraturile, spirulina).

Adaugă un comentariu

2 thoughts on “Cum slăbești prin reglarea hormonilor care reglează greutatea – Glucagonul

Leave a Reply