Kit No Fear! – Gerovital e cu tine!

Conform statisticilor la nivel mondial, sunt 99% șanse să-ți iasă un coș în frunte în ziua de dinaintea petrecerii de sâmbătă seară. Majoritatea covârșitoare a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 si 25 de ani își petrec mare parte din seara de vineri încercând să scape de coș.

De-a lungul istoriei, vraci și vrăjitori tocmiți de înaltele curți de regi au încercat să scape tinerii de acest blestem, dar numai cei aleși de zei reușeau să dezlege magia neagră care se coborâse asupra cetăților, ținând prizonieri în casele lor puhoaie de flăcăi și fecioare.

Fiu de rege sau fiu de țăran, niciunul n-avea să scape de blestemul trimis de zei că să-i pedepsească pe tineri pentru îngâmfarea lor.

De-a lungul timpului, unii din cei mai mari savanți ai lumii au studiat fenomenul și au sacrificat tineri bolnavi cu tenul brăzdat de acnee pentru a găsi leacul. Dar niciunul din experimentele lor nu a reușit să le redea acestora chipul luminos.

În lume era o perioadă neagră și plină de terorare. Acneea pândea la toate colțurile întunecate de străzi, pe toate aleile dosite de prin orașe, prin locurile părăsite și printre oamenii străzii.

Kit Gerovital se află azi în prima lui zi de ucenicie la cabinetul renumitului doctor Charm. Venise din provincie să slujească maestrul, după recomandarea unei mătușe bogate de la oraș, în speranța că va ajuta și el la găsirea leacului pentru acneea care se împânzise peste tot în lume.

Era un băiețandru timid, așa că acum stătea cuminte în colțul lui de cabinet și orânduia poțiunile doctorului. Când ușa cabinetului se trânti de la furtuna de afară și în prag se opri o domniță cu părul bălai, Kit se ascunse și mai tare după raftul cu sticlute. De când se îmbolnăvise de boala necruțătoare își ascundea față de străini, de frică să nu fie izgonit.

După un moment de tăcere în care îl caută cu privirea prin camera mare și luminată pe doctor, domnița îl strigă pe Kit cu o voce caldă și prietenoasă „Doctorul Charm e aici?

Băiatul se fâstâci și mai mult și își ascunse față după un sac mare cu vreascuri pentru foc. „Nu e nimeni aici în afară de mine.” îi răspunse fetei scurt cu un glas tăios și sever. „Aveti idee când se va întoarce domnul doctor?” continuă fata pe același ton. „Nu mi-a spus.” îi reteză băiatul întrebarea.

Fata stătea în tocul ușii sprijinind cu mâna dreaptă o umbrelă roșie, cu buclele blonde răsfirate pe haina de catifea neagră cu broderii. Deși stătea în capătul celălalt al camerei, băiatul putea să vadă clar frumusețea de pe chipul ei luminos cu pielea frumoasă și albă. Era ca o dimineață de primăvară cu un cer senin – așa o vedea.

Fata mai zăbovi câteva clipe și apoi ieși, fredonând un „Multumesc” în timp ce închidea ușăa cabinetului.

Băiatul rămase nemișcat după sacul de iută – se gândea dacă n-ar trebui să fugă după ea să se scuze. Să o întrebe cum o cheamă și poate chiar să o cheme înăuntru să o servească din ceaiul de mentă de pe plită.

Și apoi să-i povestească despre călătoria lui până aici și despre cum visează să salveze tinerii din lume de blestemul care le acoperea fețele.

Dar atunci ea l-ar fi văzut așa cum e – cu fața brăzdată de cea mai nemiloasă dintre boli. Își strânse tare pumnii înciudat și în acea zi își promise că el va fi cel care va găsi leacul.

Zilele se scurgeau la fel în cabinetul din colțul străzii, iar noaptea vedeai licărind slab pe un pervaz o lumânare palidă pe jumătate arsă. Bătrânul Doctor și Kit aproape că se mutaseră cu totul acolo.

Zilele deveniră încet luni și apoi ani…și Kit uitase de domnița cu părul bălai care-i trecuse într-o zi ploiasa de primăvară pragul cabinetului. Lucra zi și noapte la visul lui și, deși încă nu știa, azi era ziua în care visul se împlinea.

Un pic după orele amiezii, crema pe care o preparase cu acid salicilic, ingredientul minune abia descoperit, era gata de testare. Cu mainele tremurând de emoție își aplică cremă pe tenul afectat de atâția ani de acnee. Crema se absorbi rapid în piele și o calmă. În câteva zile leziunile de pe fața băiatului se vindecară, iar după apoape o luna tenul lui deveni curat ca prin farmec, iar pielea sănătoasă.

Kit reușise în acea zi ce secole la rând se chinuiră cei mai mari savanți ai lumii să realizeze, fără succes: să readucă lumina și zâmbetul pe chipul milioanelor de tineri de peste tot din lume.

Fata cu buclele blonde îl găsi tot între rafturile cu cărți și poțiuni colorate, în acea după-amiază toridă de vară în care se opri în pragul cabinetului să-l salute pe bătrânul doctor. Însă de această dată băiatul își luă inimă în dinți și o chemă înăutru la un ceai. Și din acea zi, își petrecură toate după-amiezile împreună, în cabinetul din care băiatul a readus bucuria pe chipurile tinerilor din lume.

Și au trăit cu tenul curat până la adânci bătrâneți!


Articol redactat pentru proba 4 a concursului SuperBlog 2017 – “Gata de selfie, cu Gerovital Stop Acnee.


Adaugă un comentariu

3 thoughts on “Kit No Fear! – Gerovital e cu tine!

Leave a Reply

%d bloggers like this: