Investește-ți banii în ceva sănătos!
Afacerile fără capital și informații sunt ca fitness-ul fără antrenor și voință. Te lălăi, te întinzi, mai sari câteva zile, ridici greșit, trișezi, amâni și într-un final renunți.
Dacă n-ai voință să începi și nici pe cineva care să îți explice cum trebuie să faci lucrurile corect, pierzi. Pierzi timp, nervi, bani și încredere în tine. În schimb, kilogramele în plus…pe alea nu le pierzi.
E ca diferența dintre un start-up și o franciză. Dacă începi de nebun, singur, îți asumi că s-ar putea să deviezi, riști să pierzi niște bani și într-un final nici să nu-ți iasă cum ai vrut. Cu o franciză mergi la sigur – plătești abonamentul și faci ce-ți zice “antrenorul” și apoi aștepți să vina vara să afișezi pătrățelele la plajă.
Așa că, dacă și tu vrei “pătrațele” până vara viitoare, hai să-ți explic cum se desfășoară un “antrenament”.
➡ Pasul 1- alegerea “antrenorului”
Indiferent de domeniul în care te decizi să deschizi o franciză, e bine ca în prima fază să analizezi piața de profil, ca să știi ce franciza să alegi. E important să păstrezi domeniul, dar să găsești mai multe variante pe care să le analizezi. E ca atunci când știi că vrei să te duci la sala de fitness, dar analizezi oferta pentru că încă nu știi la care să te înscrii, așa că întâi te informezi și afli care sală de fitness ți se potrivește mai bine.
➡ Pasul 2 – studierea “antrenorului”
După ce ți-ai făcut o lista de 3 variante de francize pe care ai putea să le deschizi, urmează să le studiezi. Te interesează cum s-au descurcat în trecut, condițiile comerciale pe care va trebui să le accepți dacă te decizi să o deschizi, taxa de intrare în franciză, redevența, taxa de marketing și draftul de contract pe care va trebui să-l semnezi cu francizorul. Exact ca atunci când îți alegi o sală de fitness și te interesezi dinainte ce preț are abonamentul, ce servicii include și ce alte costuri suplimentare presupune.
➡ Pasul 3 – due dilligence cu “antrenorul”
Dacă nu cunoști termenul ți-l explic simplu. Due Dilligence-ul e pentru deschiderea unei francize ca o ședință de probă pentru sala de fitness cu antrenor. Vedeți dacă vă potriviți și în practică și dacă veți putea lucra împreună pe viitor. În ziua asta de probă – “discovery day” – te duci să cunoști echipa, afli ce responsabilități vei avea și vezi cum te înțelegi cu antrenorul. E bine să ceri păreri și celorlalți clienți care se antrenează cu el, ca să afli dacă sunt mulțumiți de cum lucrează.
➡ Pasul 4 – stabilirea, împreună cu “antrenorul”, a așteptărilor pe care le ai
Pentru francizor și francizat: După ce v-ați întâlnit și v-ați cunoscut, va trebui să discutați despre așteptări. Adică să definiți clar care este rolul ambelor părți, să stabiliți unui plan de acțiuni concrete, a unui program de urmat, a numărului de ore alocat fiecărei activități și a tipului de training acordat. În cazul antrenorului de la sala de fitness, acesta este momentul în care îi spui cât te aștepți tu să slăbești, când ai timp să te antrenezi cu el, cât timp poți aloca zilnic pentru antrenamente, iar el îți comunică felul de antrenament recomandat.
În această etapă comunicarea dintre cele două părți este esențială.
➡ Pasul 5 – momentul în care pui planul pe hârtie
Acesta este momentul în care antrenorul îți spune exact câte genoflexiuni și câte abdomene urmează să faci și tu îl asiguri că vei putea face față la ce propune el.
➡ Pasul 6 – Contractul de franciza – sau momentul în care îți faci abonamentul la sala de fitness
Contractul de franciză, ca și abonamentul la sala de fitness, trebuie să respecte întocmai ceea ce s-a discutat și s-a stabilit între părți. Adică dacă a rămas pe luni la 7 seara, să știi sigur că ora nu se va schimba.
Ei și dacă ai ajuns până aici cu cititul, atunci două lucruri îmi sunt clare: te interesează francizele și sălile de fitness (sau poate doar vrei să faci rost de pătrățele până vara viitoare).
Dacă te regăsești în ce ți-am scris mai sus atunci trebuie să știi că franciza Limitless este cel mai eficient program de remodelare corporală din piața românească de fitness. Și ca să ai curaj să deschizi franciza asta, trebuie să mai știi așa:
- Limitless este un program care acordă participanților avantajele unei abordări personalizate, motivația antrenamentelor de grup, dar și consultanță nutrițională integrată. Participanții primesc astfel tot ce au nevoie dintr-un singur loc.
- Investiția inițială în franciza Limitless este între 6000 și 12.000 de euro și include alegerea și instruirea echipei de antrenori, campania de marketing pentru orașul în care te decizi să pornești afacerea și echipamentele necesare.
- vei primi suport din partea francizorului pentru creșterea productivității și în organizarea de evenimente locale pentru comunitatea ta de clienți;
- vei avea acces la o bază de date de clienți deja existentă;
- vei avea acces la kit-uri de nutriție inteligentă și seminarii de nutriție desfășurate online;
În plus, franciza îți asigură succesul garantat. Cum? Păi au încercat și au experimentat alții care au avut idei de afaceri înaintea ta până au găsit rețeta. Prin urmare, tu vei lucra cn un brand deja cunoscut, testat și în care clienții tăi au încredere. Limtless are până acum peste 5000 de clienți în România, iar în primul studio de fitness lansat ,locurile s-au ocupat integral încă din prima lună.
Și dacă motivele de până acum nu te-au convins și tot n-ai curaj să riști, atunci trebuie să știi că Franciza Limitless este una fără riscuri pentru că, dacă nu-ți recuperezi investiția în termen de 6 luni, îți primești banii înapoi.
Limitele sunt trasate ca să poată fi depășite, așa că dacă vrei ca afacerea ta să aibă “pătrățele” până vara viitoare, vino să te antrenezi cu noi pe www.francize.ro și află care sunt francizele profitabile din România!
Investește-ți banii în ceva sănătos!
Articol redactat pentru proba 17 a concursului SuperBlog 2017.
Pingback: Proba 17. Tânăr investitor, caut franciză