S2000Pro – Sistemul audio cel mai performant din clasa sa

Doamnă elegantă, conduce un Mercedes negru, high class, în jur de 50 de ani, mamă de adolescent pasionat de muzică și mixat.

Deci dom’le, eu nu înțeleg nimic din ce-i cu boxele astea, da’ știu că asta vrea băiatul cadou. Și să se audă bine, că baiatul meu e pretențios și vreau ce-i mai bun pentru el. Și e și talentat, compune și mixează toată ziua la el în cameră. Dar neapărat să fie elegante, că eu nu vreau vreo tinichea prin casă. Dați-mi ceva să-i placă și să se potrivesca în casa mea!

Clientul “model” – cel care vine la tine neinformat și direct nemulțumit. De ce e nemulțumit? Habar n-ai, că doar abia a intrat în magazin. Cu siguranță habar n-are nici el.

“Va recomand un sistem audio S2000Pro de la Edifier!”

Această este momentul în care se produce declicul. Desigur, tu vrei să-i recomanzi doamnei ceva bun. Desigur, doamna știe sigur ce nu vrea, dar habar n-are ce vrea. Primul instinct ar fi să încerci să o lămurești cu argumentele clasice

“Sistemul audio S2000Pro de la Edifier încorporează o tehnologie de ultima generație și este conceput special pentru cei care vor să între în domeniul producției muzicale. Este potrivit pentru înregistrat și mixat de acasă, iar boxele au multiple conexiuni și prezintă 4 presetari: vocal, monitor, clasic și dinamic. Și, foarte important, difuzoarele cu diafragma de aluminiu și un planar magnetic asigură un maximum de claritate a sunetului.”

Mai rău ai făcut.

“N-am înțeles absolut nimic din ce ați vorbit cu mine, v-am spus doar că nu mă pricep la boxe. Nu mă luați cu cifre și termeni din ăștia că mă amețiți. Și dați-mi ceva!”

Aici se produce declicul tău – când fie renunți la vânzări pe viață și te reprofilezi pe ceva mai puțin solicitant, fie te adaptezi. Aceasta este de fapt și momentul cheie, cel care face diferența dintre un vânzător competent și unul nepriceput. Sau mai simplu, momentul care decide dacă vinzi sau nu.

Dacă faci parte din prima categorie de persoane, atunci e ok, sunt alte joburi la care cu siguranță te-ai potrivi mai bine. Dacă însă vrei să fii un vânzător bun, atunci te adaptezi.


Cum te adaptezi?

Comunică eficient cu clientul

Fiecare client este diferit, și, în funcție de tipul de personalitate, unii dintre aceștia vor evita să ceară detalii și vor prefera să se informeze individual, iar alții își vor dori să primească întreaga atenție a celui care îi oferă consultanță în vânzări. Este important să înțelegi în care din cele două categorii se încadrează clientul din față ta și să te adaptezi situației în funcție de asta.

Învață să adresezi întrebările corecte:

E clar că doamna nu s-a informat complet și că își dorește să afle de la tine ce vrea. Acum e momentul să afli în jurul cărei sume s-ar încadra cadoul pe care îl va achiziționa, ce nivel de performanță vrea să atingă adolescentul pentru care va cumpăra boxele sau ce tip de design predomina în camera să.

Fii informat și învață cum să transmiți informația într-un mod care să fie adaptat fiecărui tip de client.

Doamna cu siguranță nu va înțelege ce fac “difuzoarele cu diafragma de aluminiu și un planar magnetic” așa că e mai indicat să-i explici pe înțelesul ei. “Diafragma este pentru sunet cum este lentila ochelarilor de vedere pentru ochi. Îmbunătățește sunetul și îl face să se audă mai clar. E ca și cum imaginea s-ar lumina.”

Ai răbdare

Când vine vorba de vânzări, răbdarea și perseveranta vor face diferența. Chiar dacă pentru tine e a zecea oară într-o zi în care trebuie să reiei aceeași explicație despre un produs, trebuie să știi că pentru clientul din față ta, aceasta este prima explicație detaliată pe care o primește din partea cuiva avizat să facă asta (sau, în cazul doamnei, probabil prima explicație de orice fel pe tema asta).

Fii transparent și corect

În fiecare moment al interacțiunii dintre tine și client trebuie să fii sincer și corect. Client nu e doar persoană pe care o convingi să cumpere o data un produs, ci persoana care se întoarce la tine de fiecare dată când are nevoie de un produs de tipul celor din oferta ta, sau care te recomanda atunci când i se cere asta (așa că, dacă îți faci acum bine treaba, anul viitor tot de aici îi va cumpără băiatului cadou doamna).

Nu insista

Este important să știi că, oricât de bine îți vei face treaba, uneori consultanța pe care o dai nu se va finaliza cu o vânzare. Motivele pot fi dintre cele mai diverse, dar chiar și așa, impresia creată, dacă este una bună, va ajuta și va crea o oportunitate de vânzare data viitoare când se va ivi ocazia.


Acum, că ai citit sfaturile cu “așa nu” și “așa da“, hai să vedem cum ar trebui să se desfășoare de fapt discuția cu doamna:

“Va recomand un sistem audio S2000Pro de la Edifier pentru că știu sigur că e ceea ce băiatul dumneavoastră ar vrea. E bine că ați venit la noi ca să va putem explica în detaliu de ce această alegere pe dumneavoastră vă va încânta, iar pe fiul dumneavoastră îl va bucura.

Construit din lemn masiv care îi conferă eleganță și un aspect luxos, cu un design creat special pentru a ajuta la propagarea sunetului în încăpere, S2000Pro este “mercedesul” sistemelor audio din categoria sa. Chiar și numai după mărimea și greutatea lor îți poți da seama că aceste boxe impunătoare au fost create pentru cei care știu să aprecieze calitatea și muzica.

Asta înseamnă că S2000Pro va aduce în casa dumneavoastră experiența acustică de înaltă calitate obținută prin tehnologia cea mai avansată și prin utilizarea componentelor de calitate superioară pentru crearea sa.

Sistemul are 4 presetari, care vor asigura o diversitate a sunetelor pe care le poate oferi, așa că indiferent pentru ce va dori să le folosească fiul dumneavostră, noi îi oferim soluția: vocal pentru când va cânta, monitor pentru muzică electronică, clasic pentru muzică clasică și dinamic pentru atunci când se va uita la filme sau se va juca.

Clasicul și modernul care se întâlnesc în boxele acestui sistem vă vor bucura auzul, iar fiului dumneavostră îi vor oferi exact ce își dorea: o modalitate excelentă de a exersa, de a crea muzică șide a mixa. Vă asigur că basul impunător, cu o frecvență joasă și cei 130 de watti cu siguranță îl vor încânta.

Totodata, construcția sa robustă, sunetul impunător și clar face din sistemul S2000Pro regele sistemelor audio premium, oferind utilizatorului o performanță completă prin utilizarea sa.

Aria largă de conexiuni pe care le poate susține(optic, coaxial, auxiliar, balance și Bluetoot) împreună cu cablul inclus pentru a le conecta și în mod special balance-ul XLR reprezintă funcții obligatorii pe care un sistem audio folosit pentru producție acasă le va avea. Dacă dumneavoastră vi se pare chineză explicația mea, vă asigur că pentru fiul dumneavoastră acesta este unul dintre aspectele care în mod special îl va interesa.

Sistemul este echipat cu un “motor” performant – un procesor marca Texas Instruments și 3 chipuri dedicate, care funcționează independent și fac din boxele sistemului S2000Pro una din cele mai silențioase variante de sistem audio din clasa sa.

Modelul, creat simplu dar cu mult profesionalism, prezintă un display care afișează culori diferite pentru fiecare modul în care este setat sistemul și include o telecomandă pentru a seta volumul sau pentru a schimba modulul care a fost ales.

Pentru a concluziona, dacă sistemul S2000Pro ar fi o mașină, aceasta ar fi cea mai rapidă, silențioasă, sigură și elegantă din clasa sa iar magazinultau.ro te va ajuta în alegerea sa.”

Articol redactat pentru proba 19 a concursului SuperBlog 2017

Adaugă un comentariu

One thought on “S2000Pro – Sistemul audio cel mai performant din clasa sa

Leave a Reply

%d bloggers like this: