Dieta Rina Cartea – Un rezumat al Cartii Dieta Rina

VOI ÎNCEPE DE MÂINE!” Dieta Rina Cartea

“Aceasta este o afirmaţie pe care aceia dintre noi „înzestraţi” cu surplus de greutate corporală o folosesc prea des drept scuză şi alinare. Ştim însă bine că acele kilograme în plus sunt o povară pe care corpul nostru o poartă zi de zi şi ne dorim să scăpăm de ele odată pentru totdeauna.

Multe persoane au găsit deja o modalitate de a fi în echilibru cu nevoile corpului lor, adaptându-şi dieta şi exerciţiile fizice pentru a duce o viaţă echilibrată. Pentru mulţi dintre ei, Rina’s 90 reprezintă exact ceea ce căutau. Succesul lor este de admirat. Entuziasmul acestor oameni faţă de regimul propus de noi ne-a determinat să elaborăm planul de alimentaţie pe trei luni; pe de altă parte, ne-au stimulat şi semnalele primite de la cei care au renunţat la dietă, deşi începuseră să slăbească. Ei au spus că au renunţat deoarece le-au lipsit ideile de meniuri variate specifice dietei şi, în consecinţă, s-au săturat de monotonia meselor pe care le mâncau.

Provocarea noastră a constat în alcătuirea unui meniu variat şi complet pentru cele 3 luni, astfel încât cei care încep această dietă să reuşească să slăbească sănătos şi, ulterior, să îşi menţină cu uşurinţă noua siluetă.


 

Respectarea regulilor alimentare în ordine zilnică exactă, respectarea orelor de masă şi a combinaţiilor de alimente propuse, consumul unei cantităţi suficiente de apă şi exerciţiile fizice regulate sunt principiile de bază ale acestui regim alimentar. Succesul depinde exclusiv de dumneavoastră.

Ghidul pe care îl aşteptaţi se află chiar aici. Citiţi-l cu atenţie, verificaţi dacă sunteţi pregătit să îl urmaţi şi apoi decideţi: „de mâine voi începe şi de data aceasta îl voi urma până voi ajunge la rezultatul final: un nou mod de viaţă, îmbunătăţit“. Rina’s 90 (primul plan pentru slăbit care este urmat de un al doilea plan pentru menţinerea greutăţii) vă va ajuta să obţineţi şi să vă menţineţi o greutate corporală sănătoasă.” (Extras din cartea “Dieta Rina Cartea”)

MĂRTURII DE LA CITITORII Rina’s 90 din Dieta Rina Cartea

Janez Kralj, 48 ani: înainte de regim 224,5 kg, după regim (3 serii de câte 90 de zile) 125 kg; are aceeaşi greutate de doi ani şi jumătate: „Acest regim alimentar a fost o piatră de hotar în viaţa mea. Rina’s 90 funcţionează cu adevărat. Acesta este singurul regim care îţi permite să mănânci bine; nu îţi este niciodată foame şi kilogramele scad. în plus, sănătatea mea se îmbunătăţeşte pe zi ce trece”.

Maja Stumberger, 21 ani: înainte de regim 82 kg, după regim 62 kg; are aceeaşi greutate de mai bine de un an: „Mi-am dat seama că singurul mod de a pierde în greutate este de a combina alimentele şi de a face multe exerciţii fizice. Toate analizele mele medicale sunt bune; chiar şi doctorul mi-a spus că s-a convins că oricine poate slăbi dacă îşi doreşte cu adevărat”.

Petra Arşic, 27 ani: înainte de regim 106 kg, după regim (urmat de două ori) 60 kg; cu exerciţii fizice regulate, şi-a menţinut aceeaşi greutate timp de trei ani şi jumătate: Sfaturile Rina’s 90 trebuie urmate din prima zi până în ziua a 90-a. La un moment dat (când am luat 6 kg din cauza alimentelor consumate în timpul vacanţei), am încercat regimul numai pentru 1 lună; am pierdut 6 kilograme însă imediat am pus la loc jumătate din ce slăbisem”.


 

SCOPUL COMBINĂRII ALIMENTELOR

Pe lângă reducerea excesului de greutate corporală, obiectivul regimului alimentar Rina’s 90 este şi schimbarea metabolismului.

Meniurile prezentate in Dieta Rina Cartea sunt echilibrate şi variate, niciun aliment nu este interzis, prepararea rapidă şi simplă. Meniurile pe durata celor 90 de zile de regim diferă de la o zi la alta, iar mesele sunt echilibrate chiar şi cu respectarea combinaţiei de alimente. De asemenea, în alcătuirea meniurilor s-au luat în considerare recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind consumul redus de se grăsimi, zahăr şi de aditivi alimentari.

Nu este nicio problemă dacă vă hotărâţi să vă planificaţi propriile meniuri. însă este esenţial să respectaţi principiile de combinare a alimentelor şi orarul propus pentru mese.

 MITOLOGIA UNUI SLĂBIT REUŞIT

Există patru tipuri diferite de zile de dietă din punct de vedere al combinării alimentelor. Pe parcursul celor trei luni, aceste patru tipuri de zile se repetă. Regimul începe întotdeauna cu ziua de proteine, urmează ziua de amidonuri (carbohidraţi complecşi, majoritatea cereale nerafinate şi legume), apoi ziua de carbohidraţi (carbohidraţi simpli, în general cereale rafinate) şi, ultima din cele patru, o zi de vitamine; apoi, din nou, o zi de proteine şi aşa mai departe. A 29-a zi din fiecare lună este Ziua de Apă (se consumă numai apă). Ordinea tipurilor de zile este clar evidenţiată; totuşi numerotarea zilelor se poate dovedi utilă.

Foarte important: ordinea tipurilor de zile nu trebuie schimbată.

Serviţi cel puţin trei mese pe zi: în prima parte a zilei, până la masa de prânz, puteţi mânca fructe sau legume (sau sucuri din fructe şi legume) la interval de două ore. Sucurile din fructe sau legume sunt lichide, însă constituie o masă.

FITI PRACTICI: Acest ghid este conceput astfel încât să nu vă faceţi griji cu privire la meniul de a doua zi. Nu este necesar să respectaţi recomandările din meniu ad litteram, însă, în fiecare zi este important să alegeţi alimentele conform sfaturilor din acest ghid şi să le preparaţi corespunzător. Meniurile sunt uşor de preparat şi la alcătuirea lor s-a ţinut cont ca ingredientele să se găsească în magazinele alimentare obişnuite. Unele feluri de mâncare pot fi preparate în cantităţi mai mari deoarece rezistă mai multe zile dacă sunt păstrate la frigider.

Simplificaţi prepararea alimentelor.

Planul alimentar prezentat in Dieta Rina Cartea este bogat în fructe şi legume. Alegeţi diferite fructe şi legume de cea mai bună calitate. Desfătaţi-vă simţurile cu ceva neobişnuit. Pe piaţă veţi găsi, de asemenea, fructe conservate fără zahăr. Puteţi dilua sucurile groase cu apă. Beţi sucuri de legume.

Când vă aflaţi la regim, măsuraţi-vă tensiunea arterială şi făceţi-vă analize de sânge. Dacă suferiţi de o afecţiune medicală gravă, trebuie să consultaţi neaparat un doctor înainte de a începe orice dietă. Este recomandat ca medicul vostru vă supravegheze pe întreaga perioadă în care urmaţi un regim de slăbit. Cu fiecare kilogram pierdut, sunteţi cu un pas mai aproape de îmbunătăţirea sănătăţii. Nu încercaţi să faceţi ceva ce v-ar putea pricinui mai mult rău decât bine. Sănătatea este principala voastră prioritate şi sunteţi responsabili de ea

Cea mai eficientă strategie pentru a slăbi şi pentru a vă menţine greutatea în limite rezonabile pe termen lung este să micşoraţi cantitatea de hrană şi să ve îmbunătăţiţi condiţia fizică. Prin urmare, pe lângă regimul alimentar, trebuie sa faceţi exerciţii fizice de orice tip, în mod regulat.

NOTA: După ce aţi terminat regimul Rina’s 90 asa cum este el explicat in Dieta Rina Cartea, Partea I, îl puteţi repeta după cel puţin trei luni de la încheierea acestuia, iar între timp, meniurile şi sfaturile din Rina’s 90, Partea a ll-a vă sunt de un real folos!


 

PERIOADE ZILNICE DE DIGESTIE 

Multe teorii şi opinii din diferite surse susţin acelaşi lucru: este de o importanţă majoră programarea meselor astfel încât organismul să poată funcţiona şi să se refacă la capacitatea sa maximă.

Perioada de purificare durează de la ora 4:00 a.m. până la prânz. Pe durata acestei perioade, este recomandat să mâncaţi fructe sau legume şi să beţi multe lichide (apă sau ceai neîndulcit).

Cea de-a doua parte a zilei, perioada de ingestie, durează de la prânz până la ora 20:00. Această perioadă este destinată prânzului şi cinei. Nu contează atat de mult cantitatea de alimente ingerată cât aspectele  legate de combinarea acestora şi intervalul între mese.

 • în zilele de proteine, trebuie să existe un interval de cel puţin 4 ore între prânz şi cină.
 • în zilele de amidonuri şi în zilele de carbohidraţi, pauza între prânz şi cină trebuie să fie de minimum 3 ore.
 • în zilele de vitamine, puteţi mânca din 2 în 2 ore.

3. Cea de-a treia perioadă zilnică este denumită perioada de digestie şi durează de la ora 8:00 p.m. până la ora 4:00 dimineaţa. Pe durata acestei perioade, trebuie să vă abţineţi de la orice fel de mâncare!

BAUTURI PRMISE

 • Beti cel putin 2 litri de apa pe zi, de preferat mai mult. De asemenea, beti ceai si sucuri de fructe sau legume.
 • Reţineţi că sucurile de fructe si legume constituie o masa.
 • Puteţi bea o cafea farà zahăr. Incercaţi cafeaua boabe
 • Consumul de alcool incetineste procesul de pierdere in greutate.

GHID RINA: Dieta Rina Cartea

dieta rina carteaNumele folosite pentru tipurile zilelor de regim din Rina’s 90 nu sugerează niciun caz că trebuie să mâncaţi o zi întreagă numai proteine, amidonuri, carbohidraţi sau vitamine. în niciun caz!!!

Zilele sunt denumite astfel datorit principalului ingredient din cadrul meselor, însă şi fructele şi legumele fac parte din meniul acelei zile. Mesele conţin o varietate de fructe şi legume; pe durata fiecărei succesiuni de patru zile, organismul obţine astfel tot ceea ce are nevoie pentru a funcţiona în mod normal.

In cazul în care consideraţi că meniurile principale nu sunt pe gustul dumneavoastră, puteţi opta pentru ALEGERE ALTERNATIVĂ. Este posibil să aveţi chiar dumneavoastră o idee mai bună, cu atât mai bine

In continuare Dieta Rina Cartea ofera meniuri pentru fiecare zi de regim. De retinut ca pe lângă tipul alimentelor („combinarea alimentelor“) sunt importante si urmatoarele:

 • cantitate, sunt la fel de importante următoarele;
 • programarea meselor conform orarului sugerat;
 • consumul unor cantităţi suficiente de lichid (apă, ceai neîndulcit, sucuri proaspăt stoarse);
 • exerciţiile fizice (regulat, cel puţin 30 de minute pe zi, dacă este posibil).
 • să vă bucuraţi de compania persoanelor care vă susţin (membrii familiei, prieteni, forumuri etc).

Toţi aceşti factori vor influenţa starea dumneavoastră fizică şi psihică.


Lista cu informatii pentru Dieta Rina:

[Dieta Rina 90 – Ghid]

[Cartea Dieta Rina]

[Rezumat Dieta Rina]

[Exemplu de meniu pentru 90 de zile de Dieta Rina]

[Ziua de proteine in Dieta Rina]

[Ziua de carbohidrati in Dieta Rina]

[VIDEO 1]

[VIDEO 2]

Inainte sa incepeti o dieta, faceti testul propus de BBC pentru a afla ce tip de dieta vi se potriveste: [FA AICI TESTUL]

Succes!Adaugă un comentariu

12 thoughts on “Dieta Rina Cartea – Un rezumat al Cartii Dieta Rina

Leave a Reply

%d bloggers like this: