DIETA MINUNE – Dieta pe care NU SIMTI ca o urmezi

dieta minuneAutoarea blogului care prezinta Dieta Minune: “Te rog fa-mi aceasta placere. Nu lasa aceasta facere de bine sa treaca neobservata. Ajuta si tu, la randul tau, cum poti. Fie acorda-ti tie sansa de a experimenta cea mai inofensiva si prietenoasa dieta de viata, fie anunta-ti prietenii care au nevoie de ea de existenta acestui jurnal online. Ca povestea mea sa ajunga la cat mai multa lume si cat mai departe e singura rasplata pe care o doresc. Ma bucura de pe acum gandul ca vor avea acces la aceasta „dieta-minune” nu doar cei care au sansa sa mearga la medicul meu nutritionist si isi permit sa plateasca astfel de consultatii, ci oricine.”În decembrie 2011 ajunsesem să cântăresc 120 de kilograme (la 1,69 m înălțime)… “. Asa isi incepe jurnalul in care povesteste cum a slabit, in 2 saptamani, 8 kilograme, iar pe parcursul a 2 ani, 60 de kilograme, autoarea blogului Dieta Minune. 

Regulile pe care le-a urmat in Dieta Minune:

Regulile pe care le-am urmat in Dieta Minune la sfatul doctorului Alin Popescu sunt urmatoarele: “Regimul pe care ți-l propun e împărțit în trei etape. Prima și cea mai importantă e stabilirea meselor la ore fixe, a doua vizează controlul cantității meselor, iar a treia al calității alimentelor. De maine îți vei nota într-un jurnal de dietă absolut tot ce mănânci și bei și ne vedem peste două săptămâni. Dar, ține minte: dacă te ții cu strictețe de orele fixe, problema e ca și rezolvată”.”

Principala regula de respectat cu strictete este cea a orelor de masa: 07.00, 10.00, 13.00, 16.00 si 19.00.

 dieta minuneCât de fixe sunt orele fixe? Așa cum spuneam – și îmi place foarte mult să mă repet – orele fixe sunt sfinte. Dar nu doar în sensul că trebuie respectate fără a ciuguli sau mânca între ele, ci și în sensul că nu trebuie sărite. Este foarte important să păstrăm ritmicitatea asta. O dată învățat cu orele fixe (07.00, 10.00, 13.00, 16.00 și 19.00), „motorașul” se obișnuiește să primească doar atunci „combustibil”.

Explicatia faptului ca vei slabi doar urmand aceasta regula manacand exact la fel ca si pana acum: “când capătă de mâncare mereu la ore fixe, metabolismul începe să intensifice arderile. Îi intră în reflex și nu mai trebuie să stea „speriat” că primește sau nu ceva. Astfel, mâncând MEREU la ore fixe, reușești să intensifici arderile. Ba chiar ai să constați că, după ce trece o scurtă perioadă de acomodare (la mine a durat două luni, din care, cum spuneam într-o filă anterioară, primele două săptâmâni au fost de coșmar, pentru că aveam senzația că mănânc non-stop și era un calvar să mă obișnuiesc să am mereu mâncarea la îndemână când suna ceasul cu cinci minute înainte de ora fixă de masă)…, așadar ai să constați că nu mai e nevoie de nici o alarmă să-ți amintească din nou că trebuie să mănânci: ți se va face foame exact la următoarea oră fixă…”
Ce alimente sunt permise in Dieta Minune?

Toate.

In ce cantitati se vor consuma aceste alimente? Pana ne saturam, aplicand regula bunului-simt (adica aceea conform careia ne oprim din mancat inainte sa simtim ca nu mai putem respira de plini de suntem).

Cat sport trebuie sa faci? ” In ceea ce priveste importanta sportului in „Dieta-Minune” lucrurile stau in felul urmator. Conteaza foarte mult stilul de viata pe care l-ai avut inainte sa te ingrasi. Daca pana acum n-ai facut niciodata sport, cand vei adauga in noul tau regim de viata si cativa pasi in plus – sa spunem ca-ti propui sa faci zilnic o plimbare in jurul blocului/casei sau prin parc, se va vedea. De fiecare data cand are un blocaj in procesul de slabire, organismul reactioneaza si se deblocheaza ori de cate ori adaugam un mic „stres” in plus.”


Informatii complete despre Dieta Minune gasiti pe blogul dietaminune.weebly.com

Daca aveti intrebari de orice fel puteti sa i le adresati autoarei fie printr-un comentariu pe blog, fie la adresa de email: dietaminune@gmail.com

De asemenea, veti gasi pe facebook un grup de discutii intitulat “Slabeste cu mine” care are acum peste 50.000 de membri unde veti putea cere sfaturi, impartasi idei si discuta despre Dieta Minune cu cei care o urmeaza.

Succes!

Adaugă un comentariu

3 thoughts on “DIETA MINUNE – Dieta pe care NU SIMTI ca o urmezi

Leave a Reply