Detoxifierea organismului – Ce este si cum se face?

Detoxifierea organismului are la bază principiul conform căruia principala cauză a bolilor este acumularea substanțelor toxice (toxine) în organism astfel încât eliminarea toxinelor existente și împiedicarea acumulării altora noi reprezintă pași esențiali în procesul de vindecare.

Detoxifierea organismului vine in ajutorul celor care sufera de boli cronice, alergii, artrita, astm, infectii cronice, depresie, diabet, migrene, boli de inima, colesterol crescut, glicemie ridicata, boli metabolice, boli psihice si obezitate. Este de asemenea benefica pentru cei care sufera de boli care sunt influentate de mediul inconjurator cum sunt cancerul, ca si pentru cei care au fost expusi -accidental sau din cauza meseriei – la niveluri ridicate de toxine.

detoxifierea organismului

Diferite metode pentru detoxifierea organismului au fost practicate de mii de ani, postul (sau aportul caloric scazut) fiind una dintre cele mai vechi mijloace de detoxifierea practicate de medici. (Hypocrate – supranumit “parintele medicinei” – recomanda detoxifierea prin post ca o metoda de imbunatatire a starii de sanatate).

De asemenea, medicina Ayurvedica – un sistem medical traditional care s-a dezvoltat pe parcursul a mii de ani – recomanda detoxifierea organismului pentru tratarea bolilor cronice si pentru a preveni imbolnavirea, astfel ca detoxifierea a devenit o piatra de temelie pentru medicina alternativa moderna.

Conform medicinei conventionale, factorii de mediu pot juca un rol semnificativ in aparitia multor boli, iar Centrul pentru Controlul Bolilor din S.U.A. estimeaza ca peste 80% dintre bolile moderne au la baza factorii de mediu si modul de viata al indivizilor.


Detoxifierea organsimului a devenit tot mai necesara si o data cu cresterea gradului de poluare cauzat de industriile moderne care contamineaza mediul inconjurator cu substante care afecteaza sanatatea umana si calitatea vietii.

Folosirea de ingrasaminte chimice in agricultura are ca rezultat direct contaminarea solului precum si a produselor agricole rezultate, astfel ca substante de tipul pesticidelor si al erbicidelor sunt tot mai des regasite in alimentele de zi cu zi.

detoxifierea organismuluiPrimul pas spre detoxifierea organismului:

Primul pas este eliminarea surselor care au cauzat intoxicarea. Acestea includ: metalele grele, chimicalele, poluarea, alimentele procesate, drogurile, cofeina, alcoolul, parfumurile, zgomotul excesiv si stresul.

Schimbarea dietei este principala metoda de vindecare si purificare a organismului, punandu-se accentul pe eliminarea mancarurilor nesanatoase si pe introducerea in planul alimentar a alimentelor si nutrientilor care ajuta detoxifierea si insanatosirea.

Dietele pentru detoxifierea organismului se bazeaza pe alimente cu continut scazut de grasimi animale si continut crescut de fibre vegetale, fiind recomandate in special alimentele vegetale nepreparate termic care sunt completate de suplimente alimentare cu vitamine, minerale si acizi grasi esentiali.

In functie de nevoile personale ale individului au fost concepute diverse planuri alimentare pentru detoxifiere, printre cele mai populare fiind: dieta vegetariana, detoxifierea cu smootie-uri, cura cu vitamina C sau aportul crescut de apa.

[Gasiti detalii pe larg despre metode de detoxifiere a organismului AICI.]Adaugă un comentariu

16 thoughts on “Detoxifierea organismului – Ce este si cum se face?

Leave a Reply