Detox – Cele mai eficiente Metode de detoxifiere

Detoxifierea sau cura de detox consta, in principal, in curatarea sangelui. Cele mai eficiente metode de detoxifiere duc la eliminarea impuritatilor din sange si ficat, acolo unde toxinele sunt procesate pentru a fi eliminate. Organismul mai elimina toxine si prin rinichi, intestine, plamani, sistem limfatic si piele.

detoxPrin urmare, daca unul din aceste organe este bolnav, procesul de eliminare a toxinelor este ingreunat. Astfel, un program de detox poate ajuta procesul natural de eliminare a toxinelor de catre organism prin:

 • Usurarea activitatii organelor in timpul regimului de detoxifiere
 • Stimularea ficatului sa elimine toxinele din corp
 • Sustinerea eliminarii toxinelor prin intestine, rinichi si piele
 • Imbunatatorea circulatiei sangelui
 • Refacerea imunitatii
 • Revitalizarea organismului prin aportul de nutrienti.

Principalele semne ale unui organism intoxicat sunt: oboseala, digestia lenta, iritatiile pielii, alergiile, anumite tipuri de infectii, balonarea, problemele menstruale si chiar confuzia mentala.Iata care sunt cele mai eficiente metode de detox:

 1. Eliminarea zaharului din alimentatie: atunci cand consumi zahar, corpul produce mai multa insulina, solicitand astfel pancreasul si provocand oboseala generala. Acest obicei duce, pe termen lung, la aparitia starii de oboseala cronica, a diabetului, obezitatii si chiar a anumitor tipuri de cancer.
 2. Hidratarea: consumul de apa cu lamaie hidrateaza organismul si imbunatateste digestia, eliminand astfel toxinele.
 3. Miscarea: exercitiile practicate in mod regulat ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si a sistemului limfatic, avand ca rezultat o digestie imbunatatita, articulatii mai sanatoase si muschi mai puternici.
 4. Ceaiurile: au un continut ridicat de antioxidanti si hidrateaza organismul.
 5. Alimentele organice: pentru ca alimentele procesate sunt lipsite de nutrientii necesari bunei functionari a organismului, trebuie urmata o dieta bazata pe alimente cat mai naturale, compusa din fructe si legume cat mai colorate, cereale integrale, nuci si seminte.
 6. Cura cu vitamina C care ajuta organismul sa produca glutadion, o substanta care sustine ficatul in procesul de detoxifiere a organismului si ajutant de asemenea la repararea leziunilor hepatice.
 7. Aportul crescut de fibre in alimentatie: ajuta la mentinerea sanatatii tractului intestinal prin imbunatatirea tranzitului. Alimente recomandate: fructe si legume organice, ridichea, anghinarea, broccoli, algele marine, varza, cerealele integrale.
 8. Relaxarea: respiratia adanca ajuta la oxigenarea organelor, oxigenul fiind unul din cele mai importante elemente nutritive din corpul uman. De asemenea, un somn sanatos intareste sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva factorilor externi nocivi.
 9. Postul: eliminarea alimentelor din alimentatie pentru un numar limitat de zile, crescand totodata aportul de lichide ajuta organismul sa elmine toxinele acumulate.

Se recomanda ca metoda de detoxifiere urmarea unei cure de detox de cel putin 2 ori pe an (de obicei toamna si primavara) sau in perioadele in care se intensifica unul sau mai multe din simptomele asociate cu un organism care a acumulat toxine.
Adaugă un comentariu

16 thoughts on “Detox – Cele mai eficiente Metode de detoxifiere

Leave a Reply