De ce postul perpetueaza puterea creierului – cu Mark Mattson

“Humans live on one-quarter of what they eat; on the other three-quarters lives their doctor.”  (Egyptian pyramid inscription, 3800 B.C)

Mark Mattson este actualul sef al Laboratorului de Neurologie de la Institutul National de Imbatranire al USA. El este, de asemenea, profesor de Neurologie la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore. Mattson este unul dintre cei mai importanti cercetatori din domeniul mecanismelor celulare si moleculare care stau la baza tulburarilor neurodegenerative cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson, si scleroza laterala amiotrofica.

In prezentarea de mai jos ne explica mecanismele prin care postul – aportul caloric redus si preferinta pentru anumite alimente in detrimentul altora – imbunatateste activitatea cerebrala si incetineste imbatranirea celulelor nervoase.

  

 

 


Adaugă un comentariu

3 thoughts on “De ce postul perpetueaza puterea creierului – cu Mark Mattson

  • 26/01/2015 at 14:55
    Permalink

    :)) asa s-ar parea, ca fie mancam mai putine calorii sau macar alternam ziele cu mese copioase cu zilele de “post”. Nu e vorba de postul ortodox in care anumite clase de alimente sunt scoase din meniu, e vorba de limitarea calorica. Eu una stiu ca la mine a avut efect. Parca gandesc mai lucid si am mintea mai clara cand mananc mai “curat” si mai putin 🙂

    Reply
  • Pingback: Detox - Cele mai eficiente Metode de detoxifiere - T's Secrets

Leave a Reply

%d bloggers like this: