Dacă vrei să slăbești, învață să te iubești!

Vrei să slăbești? Secretul este să te iubești și să înțelegi că ești frumoasă, indiferent de câte kilograme ai acum sau câte vei avea după dietă.

Ți-ai promis că vei face asta de luni, începând cu întâi luna următoare, din prima zi din an sau în prima zi de primăvară – însă dacă motivația ta este că urăști felul în care arăți acum, s-ar putea să nu te afli în cea mai bună dispoziție pentru a slăbi. Pentru ca dieta pe care vrei să o urmezi să aibă succes, primul pas este să elimini negativismul din viața ta – să fii încrezătoare în forțele proprii, optimistă că vei reuși și să iubești totul la tine.

Știu că e greu, dar vei găsi mai jos câteva sfaturi practice care te vor învăța cum să faci asta:

  • Pregătirea psihicului înainte de dietă: înainte să începi efectiv să urmezi un regim de slăbire, asigură-te că te simți bine în pielea ta, că te-ai acceptat așa cum ești, și că din momentul în care vei începe să slăbești lucrurile vor deveni doar din ce în ce mai bune în fiecare zi. Pentru că dacă nu te iubești înainte de dietă, cel mai probabil că nu se va întâmpla asta nici după ce vei slăbi. Așa că ia măsuri: fă-ți o lista cu ce îți place la tine – indiferent dacă sunt aspecte fizice (de exemplu că ai un păr frumos sau o culoare deosebită a ochilor) sau dacă îți place entuziasmul tău și faptul că ești un prieten loial, și o listă cu ce crezi tu că apreciază cei din jurul tău în persoană ta. Lasă lista la vedere și ori de câte ori te vei simți demoralizată sau ți se va părea că nu vei avea succes cu dieta, recitește-o!
  • Stabilește-ți obiectivele: gândește-te de ce vrei să slăbești, fă-ți un plan realist cu privire la numărul de kilograme pe care vrei să le pierzi și perioada în care vrei să faci asta, alege o dietă care să ți se potrivească și să corespundă stilului tău de viață, documentează-te și începe!

 

  • Ai încredere în tine: indiferent de dieta pe care te decizi să o urmezi, vei avea perioade mai bune și perioade în care te vei simți descurajată, vei deveni pesimistă cu privire la reușită și-ți vei pierde încrederea în forțele proprii. Când se va întâmpla asta relaxeza-te! Alungă gândurile negative, nu mai fi exagerat de exigentă cu tine și nu-ți mai impune să fii perfectă. Frumos nu înseamnă perfect. Frumos înseamnă deosebit, original, special. Înțelege asta și vei învăța să te placi, indiferent de măsura pe care o porți la blugi.
  • Bucură-te de perioada asta cât de mult poți și păstrează-te optimistă!
  • Nu te învinovăți, nu te forța, nu te înfometa-lasă-ți timp, dă-ți voie să greșești, fii bună cu tine.
  • Pune-te pe primul plan: ai grijă de tine, lasă-ți timp să faci ce-ți place, fii frumoasă în fiecare zi!
  • Nu uita care este de fapt scopul final: să te simți bine și să te bucuri de viață.
  • Începe de azi!

CONCURS INCHEIAT: [Pe pagina de facebook T’s Secrets se va desfasura in perioada 28 februarie – 8 martie 2017 concursul “Invata sa te iubesti” in cadrul caruia, prin intermediul aplicatiei random.org, se va desemna, prin tragere la sorti, un castigator, care va primi cadou un ondulator Philips Healthy Hair Experts – Curl Ceramic – cu diametrul de 16 cm. Concursul se desfasoara pe teritoriul Romaniei, iar premiul va fi expediat prin posta.]

Succes!

XoXo,

 
Adaugă un comentariu

Leave a Reply

%d bloggers like this: