Cutia cu bucurii

In vremea Greciei antice, marele Zeus i-a poruncit lui Hefaistos sa faureasca o cutie in care sa incuie toate relele lumii si speranta: au numit-o Cutia Pandorei. Ca sa nu fie mai prejos decat grecii, marele rege al Chinei antice, Wu Xing i-a poruncit lui Confucius sa gaseasca o idee si mai buna. Marele ganditor si-a adunat cei mai apropiati dintre discipoli la aceeasi masa si impreuna s-au gandit. Si-au notat fiecare pe cate un ravas ideile si le-au adunat in cutii pe care apoi le-au schimbat intre ei. Si asa le-a venit ideea sa faureasca mai multe cutii pe care sa le umple cu fericire si bunatati si pe care sa nu le incuie, ci sa le imparta intre ei, ca o familie. Regele a fost incantat de idee si a poruncit ca din acea zi, pe vecie, la toate mesele din China sa se imparta cutiile cu bunatati pentru ca toti sa fie fericiti.

De atunci si pana in zilele noastre s-au faurit in lume milioane de cutii cu bunatati si intelepciunea marelui Confucius s-a transmis din generatie in generatie, iar oamenii au inteles ca de fapt esti cel mai fericit atunci cand poti sa imparti din ce ai cu cei din jurul tau.

Chiar azi, in pauza de masa de la serviciu, Bogdan share-uieste cu colegii lui intelepciunea stramosilor antici.

Sunt o echipa de 8 oameni pe care el a format-o in cativa ani de cand e angajat aici si a facut-o sa devina  cea mai puternica si mai unita echipa din firma. Secretul? Fiecare dintre ei aduce cate ceva “la masa”. Irina aduce calmul si linistea din echipa – e ca o “supa calda dulce-acrisoara”. Ionut e “pui specialitatea casei” – iute si energic – plin de idei si de intiativa – e sarea si piperul echipei. Gabi e “pui cinci culori cu legume” – pata de culoarea din grup – cea plina de imaginatie si spontana. Cristi cel nervos, ca un “pui plita incinsa” sta de obicei la masa langa Mihai pentru ca el e ca o “leguma calita cu curry” de cand s-a insurat asa ca toate crizele si ifosele lui Cristi trec neobservate pe langa urechile lui de lemn. Simona e speciala si interesanta – “specialitatea bucatarului” – deloc iute, mai mult dulce si incantatoare. Alina e cealalta diva a echipei, exotica dar rece – e ciocolata cu vanilie a echipei – “profiterol cu cocos“. Bogdan e seful –  si aduce cu el la masa tot meniul – un mix cu cate un pic din fiecare membru al echipei lui.

Atunci cand sunt impreuna sunt ca o familie de  furnici – “meniu cu furnici” care impart ideile pe care le au, proiectele pe care le dezavolta, planurile si aspiratiile pentru viitor, acelasi birou, si zilnic, la pranz, aceeasi masa, mancarea chinezeasca si acelasi principiu de viata: share your box! 

Daca vreti sa invatati din succesul lor, accesati noua aplicație Wu Xing si veti primi, pe langa cutiile cu bucurie, si un discountul de 15% pentru fiecare comandă lansată până la 30 aprilie 2017.


Articol redactat pentru proba 14 Spring SuperBlog 2017 “Share your box cu Wu Xing!”


Adaugă un comentariu

One thought on “Cutia cu bucurii

  • 09/04/2017 at 00:25
    Permalink

    pam

    Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: