Jurnal de slabit – Cura de slabire Dukan

Aseară s-a întâmplat ceva minunat: cineva chiar m-a întrebat despre una din curele de slabire despre care am povestit pe aici. Și azi am descoperit că erau de fapt doua persoane care voiau să știe amănunte. Ideea și scopul blogului meu încep să se aplice.

Știu că de fiecare dată când mă hotăram să încep/încerc un cura de slăbire căutam și pe forumuri sfaturi venite din practică și experiența celor care urmau cura de slabire pe care as fi vrut sa o urmez. Niciun nutriționist nu va ști să te sfătuiască despre asta 🙂

Desigur nu este pentru fiecare la fel, dar dacă atunci când întâmpin un obstacol de vreun fel mai găsesc persoane care au pățit ca mine și-mi dau idei sau variante de soluții pentru a depăși problema, parcă pare mai ușor.Și mi-am amintit că zilele trecute pe stradă auzeam în spatele meu o discuție între 2 fete legate de cure de slabire. Una din ele anunța că va intra la o cura de slabire drastică, prin înfometare, pentru a slăbi urgent cele 10 kg în plus și apoi cealaltă voce îi explica cum, în urmă unei cure de slabire similare, în care se abținuse de la mâncare vreo 3 zile, a avut o săptămână de mâncat fără oprire și că mai bine ar fi să nu procedeze la fel.

Nu știu cum a continuat discuția lor și la ce concluzie au ajuns cele două fete, dar după ce m-au depășit am văzut că nu aveau mai mult de 14-15 ani și da, aveau o greutate destul de mare pentru vârstă lor. Și parcă îmi venea să le opresc acolo din drumul spre școală să le explic de ce e greșit să procedeze așa. 

Pentru persoane ca ele sper să reușesc să adun aici cât mai multă informație legată de slăbit, diete, regimuri si cure de slabire. Nu doar despre curele de slabire sănătoase, ci despre tot ce curge pe internetul nostru imens și la care avem acces cu toții. Și pe care le găsim publicate cu zorzoane și titluri pompoase și care poate de multe ori ne fac mai rău decât mai bine.

Nu am pretenția de a mă declara expertă în domeniul nutriției și cel al slăbitului desigur, în schimb pentru că am făcut din slăbit un fel de pasiune/obsesie și pentru că am experimentat tot felul de metode si cure de slabire, eu, pe pielea mea, știu sigur că sunt în măsură să dau 2- 3 sfaturi pentru cei care au nevoie să slăbească.

Și fără să nominalizez pe cineva anume, știu sigur că există destul de mulți “nutriționiști” care au mai puțină informație sau experiență decât cineva care a trecut prin asta și s-a informat activ mulți ani și a și experimentat/probat.

Acestea fiind relatate, dieta Dukan merge neașteptat de bine, practic nu simt că sunt la cura de slabire. Nu mă mai obsedează cântăritul și nici bomboanele care s-au tot perindat prin birou zilele astea nu m-au făcut să sufăr de vreo poftă. Sunt bine, continui cu programul meu de mese până la ora 16 în timpul săptămânii.

Urmează weekendul așa că 2 zile voi mânca la orice oră pentru că voi avea alt program de trezire (iupi 😀 ), dar cred că tot voi încerca să nu depășesc un prag-m-am gândit la 19-20 cel târziu să fie ultima masă. Rămâne de văzut cât dorm că să văd cât timp îmi rămâne pentru mese.Nu de alta dar în weekenduri am ales tot timpul somnul în defavoarea altor activități 😀 așa că de obicei nu prea apuc să mănânc la fel ca în timpul săptămânii. Da, eu în zilele de weekend mănânc mai puțin decât în restul zilelor. Desigur o altă explicație (care știu sigur că la mine se aplică) ar fi că, fiind mai odihnită și mai relaxată nu mai resimt senzația de foame la fel de accentuat ca în zilele cu stres și oboseală.

Vedem cum decurge în continuare cura de slabire și dacă merge la fel până prin vară să vă așteptați la poze cu balerine (me) pe blog 😀
Adaugă un comentariu

Leave a Reply