Cum se mențin femeile din Japonia slabe și tinere

Japonia este țara cu numărul cel mai mare de oameni care ajung să depășească vârsta de 100 de ani, iar principalele motive pentru care oamenii de acolo se mențin tineri și sănătoși sunt alimentele pe care le consumă și stilul de viață pe care-l au.

În cultura japoneză mâncarea nu este apreciată numai după gust, ci și după beneficiile și aportul de nutrienți pe care aceasta le aduce organismului.

Consumul de ceai verde Matcha – o pudra concentrată de ceai verde-este o tradiție în cultura japoneză, în care întregul procedeul de preparare, fierbere și servire a ceaiului se desfășoară conform unor vechi ritualuri care respectă anumite etape stricte. Ceaiul Matcha este una din cele mai bogate surse de antioxidanți din natură, cunoscuți pentru rolul lor în lupta împotriva radicalilor liberi și a îmbătrânirii. Ajută, de asemenea, în lupta cu kilogramele în plus, intensificând arderile metabolice, reduce riscul de boli de inimă și de anumite tipuri de cancer.

Conform unui studiu realizat în anul 2006, riscul de mortalitate la adulții din Japonia care au consumat 5 cești de ceai verde pe parcursul unei zile a scăzut cu până la 26%.
Un alt obicei sănătos al locuitorilor din Japonia este consumul de alimente fermentate ca iaurtul sau kefirul. În cadrul procesului de fermentație, bacteriile naturale transformă zahărul și carbohidrații din alimente în acid lactic. Prin fermentare sunt păstrați nutrienții naturali din iaurt și se creează noi enzimi sănătoase, vitamina B, acizi omega 3 și mai multe tipuri de culturi probiotice. Iaurturile fermentate îmbunătățesc digestia, menținând sănătatea tractului intestinal, ajutând la eliminarea toxinelor din organism cât și la menținerea unei greutăți corporale optime.

Fiind o țară înconjurată de ape, Japonia este renumită pentru consumul de pește și fructe de mare care înlocuiesc carnea roșie despre care s-a demonstrat că poate fi asociată cu diferite tipuri de afecțiuni, boli cardiovasculare, obezitate, nivel crescut de colesterol sau presiune arterială. Unele din cele mai populare tipuri de mâncare din Japonia sunt orezul sau tăițeii cu fructe de mare sau ton, somon, macrou și creveți. Peștele este benefic pentru creier și inimă datorită conținutul de proteine de calitate și de acizi grași omega 3, cât și pentru reducerea țesutului adipos, în special a celui localizat pe abdomen. În plus, fructele de mare și peștele ajută la scăderea proceselor inflamatorii din organism, întăresc sistemul nervos, îmbunătățesc aspectul pielii prevenind apariția dermatitelor, psoriazisului, a acneei sau a cancerului de piele.

Japonezii mănâncă porții mici din mai multe feluri de mâncare, iar accentul se pune pe calitatea mâncării și nu pe cantitatea acesteia, alimentele proaspete fiind cele mai căutate, iar acest obicei sănătos face ca Japonia să fie una din țările cu rata cea mai scăzută de obezitate din lume (circa 3,5% din populația Japoniei suferă de obezitate, față de circa 30% din populația României conform secretele.com).

Mersul pe jos este un “ritual” răspândit în Japonia pentru că mare parte a populației este concentrată în marile orașe ale țării și majoritatea se deplasează cu metroul sau cu trenul, așa încât drumul până la stația de metrou și înapoi se parcurge fie pe jos, fie cu bicicleta, iar despre multitudinea de beneficii pe care mișcarea le are asupra organismului nostru știm cu toții.

Mâncatul pe fugă este foarte rar întâlnit în cultura japoneză și este considerat nepoliticos să procedezi astfel, așa că foarte rar se va întâmpla să vezi în Japonia oameni mâncând pe stradă sau în mijloacele de transport în comun. Mesele se desfășoară în tihnă, fără televizor, iar unul din avantajele tradiționalelor bețe cu care mănâncă japonezii este că acestea te determină să mănânci mult mai încet. Iar mâncatul încet îi dă posibilitatea stomacului să te anunțe că s-a săturat mai repede decât în cazul mâncatului agitat și pe fugă, când până reușește stomacul să transmită către creier că te-ai săturat este prea târziu, pentru că în viteză ai mâncat deja mai mult decât aveai nevoie, iar rezultatul este desigur supra alimentarea și apariția kilogramelor în plus.Așa că dacă vreți să rămâneți sănătoase și cu un aspect tânăr cât mai mult timp, puteți urmă măcar câteva din obiceiurile sănătoase ale poporului japonez enumerate în articol.
Adaugă un comentariu

Leave a Reply

%d bloggers like this: