Cum scapi de grasimea de pe abdomen?
Daca le-ai incercat pe toate: abdomene, bicicleta, stepper sau centuri de slabit si tot n-ai reusit sa scapi de colaceii inestetici , citeste in continuare adevarul despre cum sa elimini grasimea de pe abdomen.
Daca ai tesut adipos depus pe abdomen, indiferent de cate sute de exercitii pentru muschii din aceasta zona ai sa faci, tot ce vei avea va fi o masa musculara tonifiata sub acelasi strat de tesut adipos inestetic. Adevarul este ca daca nu scazi in greutate n-ai sa poti avea vreodata un abdoment plat.
Daca vrei sa scapi de grasimea de pe abdomen, urmeaza sfaturile de mai jos:
1.Manaca dimineata – daca sari peste micul-dejun, va fi influentat nivelul de insulina, avand drept rezultat cresterea glicemiei si deci cresterea poftei de mancare in orele urmatoare. Rezultatul: vei manca mai mult la masa de pranz.
2.Relaxeaza-te – s-a descoperit ca atunci cand suntem stresati organismul nostru elibereaza cortizol – un hormon care, in cantitati crescute are ca efect cresterea poftei de mancare. Prin urmare, daca esti stresat mananci mai mult.
3. Fa 10.000 de pasi zilnic – intr-un studiu in care subiecti care mergeau zilnic 10.000 de pasi au fost instruiti sa reduca numarul la maxim 1500 (fara sa-si schimbe ceva in dieta), s-a constatat ca grasimea viscerala a crescut cu 7% in doar 2 saptamani.
4. Inlocuieste cerealele rafinate cu cereale integrale – o dieta bogata in cereale integrale mentine in limite normale nivelul de insulina si glicemia din organism, ajutandu-l astfel sa metabolizeze mai eficient grasimile.
5. Bea sufiecienta apa – apa accelereaza arderile si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, sustinand astfel procesul de slabire.
6. Cardio – dozeaza-ti atent antrenamentele de forta si pe cele de cardio pentru ca daca faci prea mult cardio, vei obtine exact efectul opus: mult cortizol (hormon de stres) si grasime stocata in jurul abdomenului. Invata sa te antrenezi cu greutati libere de la un antrenor calificat pentru rezultate optime. (Costin Glavan)
7. Redu aportul caloric – daca nu mananci mai putin nu vei reusi sa slabesti prin urmare nici nu vei scapa de grasimea de pe abdomen. Pentru a slabi este nevoie de un deficit caloric de 3500 kcal pentru fiecare kilogram. Asa ca daca vrei sa slabesti 1 kg pe saptamana, fie mananci mai putin cu 3500 kcal in decursul celor 7 zile fie consumi cele 3500 kcal prin activitati fizice.
8. Mananca grasimi sanatoase – studiile au demonstrat ca o dieta baza pe grasimi monosaturate (avocado, nuci, seminte, soia) previn acumularea de grasime abdominala.
9. Introdu fibre in dieta – fibrele solubile (cum sunt cele gasite in mere, cirese, ovaz) favorizeaza scaderea nivelului de insulina din organism, ceea ce va avea ca efect o imbunatatire a proceselor metabolice de ardere a grasimii viscerale.
Pingback: Cum slabesti prin reglarea hormonilor care controleaza greutate – Cortizolul | T's Secrets
Pingback: Cele mai sanatoase surse de Proteine | T's Secrets
Dar cum creste nivelul de insulina in sange, daca nu mananci?
uite aici explicatia privind rolul insulinei in procesul de slabire/mentinere a unei greutati normale: https://www.tssecrets.com/2016/10/02/insulina/
Am citit, dar nu am ajuns la concluzia ca daca nu mancam (micul dejun, in exemplul tau), creste nivelul insulinei. E taman invers: insulina creste cand mancam si deci si riscul ingrasarii.
Femeile care sar in mod obisnuit peste micul dejun au un risc mai mare de a dezvolta diabetul de tip 2 decat acelea care mananca la micul dejun in mod regulat, potrivit unui studiu desfasurat pe o perioada de 6 ani si publicat in American Journal Of Clinical Nutrition.
Am citit, dar nu am ajuns la concluzia ca daca nu mancam (micul dejun, in exemplul tau), creste nivelul insulinei. E taman invers: insulina creste cand mancam si deci si riscul ingrasarii.
Cei care sar peste masa de dimineață au risc mai mare de a deveni obezi, potrivit unui studiu publicat în anul 2003, în Journal of Epidemiology. Dacă mănânci dimineața vei mânca mai puțin pe parcursul zilei. De asemenea, micul dejun are rolul de a neutraliza acțiunea insulinei, un hormon secretat de pancreas care încurajează celulele grase să preia și să stocheze acizii grași din alimentație.
“Dacă mănânci dimineața vei mânca mai puțin pe parcursul zilei. De asemenea, micul dejun are rolul de a neutraliza acțiunea insulinei”. Daca ar fi asa, avand in vedere ca majoritatea covarsitoare a umanitatii, mananca la prima ora, am fi o planeta de oameni fericiti si sanatosi. Studiile pe care le citezi contrazic cu totul realitatea. Inca o data, cand mancam, pancresul produce insulina, ceea ce iar contrazice ce ai scris: “femeile care sar in mod obisnuit micul dejun, au un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2, decat acelea care mananca la micul dejun, in mod regulat”. Cum poti dezvolta diabet de tip 2, daca nu ai insulina in sange pana la pranz sau mai mult? Dar uite, daca esti interesata, cateva articole legate de postul total, o parte din ele, traduse de pe site-ul unui doctor care aplica clinic acest tip de “tratament”, dr. Fung: https://liorisme.com/?s=post.
Daca vorbim de experienta, si nu doar de teorie, pana acum, si eu, si sotul meu, ar fi trebuit sa capatam un diabet incipient si sa incepem sa luam in greutate. Nu e insa deloc asa. Nu doar ca avem greutatea de acum 20 de ani, dar nu am fost nicicand atat de activi fizic, deci avem energie si pentru sport, si pentru activitatile zilnice. Ca sa nu mai vorbesc de alte beneficii…Dar si mai bine, pentru a trage concluzii proprii, experimenteaza si vezi cum te simti, dupa cateva saptamani de post intermittent, daca nu chiar mai lung. Toate cele bune! 🙂
“au un risc mai mare” nu inseamna ca dezvolta neaparat diabetul de tip 2 ci ca, atunci cand sari peste micul dejun ai tendinta sa mananci mai mult la masa de pranz (si poate mai putin sanatos) si atunci nivelul de insulina din sange creste mai mult decat in cazul unei alimentatii compusa din mese echilibrate pe tot parcursul zilei. “Dacă mănânci dimineața vei mânca mai puțin pe parcursul zilei” tot la ce am scris anterior se refera – ca nu vei mai simti o foame “de lup” la pranz daca nu vei sari peste micul dejun. Asta este unul din aspecte – sunt desigur multe alte conditii sau aspecte care fac ca “majoritatea covarsitoare a umanitatii” care nu sare peste micul dejun sa nu fie totusi sanatosi sau cu o greutate in limitele normale. Discutia e mult mai complexa de atat clar, dar da, daca in loc sa mananci o data in zi o cantitate mai mare de alimente alegi sa ai 3 mese echilibrate (si 2-3 gustari intre) reusesti 1. sa controlezi mai bine foamea 2. sa eviti oscilatiile mari ale secretiilor hormonale 3. sa mentii metabolismul pe modulul “on” pastrand nivelul arderilor din organism. Uite aici mai detaliat legat de secretia de insulina si ce o provoaca: https://authoritynutrition.com/insulin-and-insulin-resistance/ articol scris de Kris Gunnars – cercetator in nutritie. Multumesc pentru sfaturi! O zi frumoasa! 🙂
Da, clar discutia e una complexa. Doar ca cine a inteles beneficiile postului alimentar (practicat de cel putin 2000 de ani, de altfel) nu isi mai face griji nici pentru calorii infulecate cand termina postul, nici de oscilatii hormonale (insulina fiind un hormon important) si cu atat mai putin de scaderea metabolismului, “Echilibrul” alimentar, trambitat de mai toti nutritionistii la tv, cu 3 mese principale si 2 gustari, ne-a adus unde suntem acum, inclusiv la diabet la copii. Nu vreau sa insist. Si nici sa dau sfaturi. Zic doar ca nu trebuie sa credeti pe nimeni. Cel mai bine e sa experimentati si sa judecati singuri, mai ales pentru ca societatea ne vrea mari consumatori (si cei mai multi bani, o stie oricine, se duc pe mancare), cu totul felul de afectiuni fizice si cu mintea preocupata de mancare si alte chestii exterioare noua. Doar cine a tinut post total intelege ce zic eu aici. O zi frumoasa, T!
Pingback: Cum slabesti prin reglarea hormonilor care controleaza greutatea - Cortizolul - T's Secrets
Pingback: Cum slăbești prin reglarea hormonilor care reglează greutatea: Estrogenul - T's Secrets