Confidence is a skill – 10 ani de SuperBlog

Confidence is a skill – o chestie pe care am citit-o recent si care poate tine locul, de fapt, unei concluzii la care am ajuns si eu, anul trecut, cam in aceeasi perioada. Mai jos povestea, de la inceputuri.

In decembrie 2014 am inceput sa scriu pe un blog. Nici numele blogului, nici textele si nici orice altceva publicat acolo nu te lasa sa legi autorul articolelor de o persoana. Motivul? Cel oficial pe care-l foloseam ca argument (tot pentru mine) era ca jobul meu era incompatibil cu o asa expunere. Spun “tot pentru mine” pentru ca timp de vreo cateva luni, eu am fost singura care a stiut cine scrie acolo, asa ca justificam doar pentru mine decizia de a ma numi “T” (secretele lui T).

  

In martie 2015, cand inca descopeream “blogosfera”, am dat peste SuperBlog – un concurs de advertoriale cu probe si premii, plus un premiu mare numit trofeu, pe care-l castiga bloggerul care obtinea punctajul cel mai mare pe parcursul intregii competitii.

M-am inscris – cu numele Alexandra Cristescu si blogul meu T’s Secrets – gandindu-ma ca n-are nicio importanta ca folosesc un nume inventat si ca asa voi pastra in continuare autorul articolelor anonim. A fost prima mea participare la SuperBlog.

(*Disclaimer: gasiti aici Regulamentul Oficial care cuprinde si obligatia de completare corecta si completa a numelui pentru cei care vor sa se inscrie)

Motivul neoficial al pseudonimelor era insa altul – teama de a exprima liber, in public, unele idei sau pareri si lipsa mea de incredere in calitatea textelor pe care le scriam. Pentru mine era mai usor sa povestesc relaxat atunci cand cititorul nu putea sa asocieze o persoana cu articolele de pe blog. Partea buna (asa credeam eu): nimeni nu ma putea judeca. Imi creasem un fel de personaj imaginar – pe T – care se juca, in voie, pe blog, si care, foarte important pentru mine, putea gresi.

Prima problema a fost cand a trebuit sa primesc un premiu pe care-l castigasem la una din probe – un premiu in bani, pentru care a fost nevoie de mai multe detalii decat T-ul din titlul blogului meu. Al doilea “hop” a fost la Gala SuperBlog, cand, in loc de Alexandra Cristescu, Claudia (organizatoarea) m-a chemat sa-mi inmaneze diploma de participare, cu numele real si corect (cand spun corect includ si diacritica din al 2-lea “a” din numele de familie”). 

Imi amintesc ca am intrebat-o mirata cum de a stiut sa pun “ă” in loc de “a” si ea doar a glumit. Pentru mine acela a fost primul pas.

Fast forward in zilele noastre: 

Sunt Dana Afrăsinei si in decembrie 2017 am castigat trofeul SuperBlog cu acest blog pe care scriu din 2014 – uneori bine, de multe uneori stangaci, cu siguranta niciodata perfect.

Mai multe despre mine poti sa citesti aici, iar daca vrei sa ma cunosti, te poti inscrie la Editia aniversara de 10 ani a Competitiei SuperBlog, care va incepe la 1 octombrie 2018. 

Curaj!

XoXo, 

Dana

 

Gasesti detaliile competiei aici: https://super-blog.eu/

superblog 2018
Adaugă un comentariu

Leave a Reply