Cum slăbești prin reglarea hormonilor care reglează greutatea: Colecistochinina și Peptidul YY

Colecistochinina este un hormon secretat in sistemul gastro-intestinal care este responsabil pentru suprimarea apetitului si mentinerea senzatiei de satietate. Astfel, un nivel crescut de colecistochinina reduce aportul alimentar atat la persoanele ponderal normale, dar si la cele obeze. Acesta stimuleaza digestia grasimilor si a proteinelor, sustine secretia enzimelor pancreatice si a bilei.

Pentru a pastra un nivel optim de colecistochinina in organism, respectati urmatoarele sfaturi:

  • Consumati proteine
  • Consumati grasimi sanatoase (avocado, ciocolata neagra, peste, fructe de mare, nuci, alune, seminte, masline, ulei de masline, ulei de cocos – consumul de grasimi sanatoase stimuleaza secretia de colecistochinina)
  • Consumati fibre (fibrele se gasesc in fructe, legume, cereale)2b1ddba71c56ccebc7411ae4b56731a2[Cititi aici care sunt cele mai sanatoase surse de PROTEINE]

Peptidul YY este un alt hormon secretat in sistemul gastro-intestinal care diminueaza apetitul, secretat de celulele L din intestin, care are un rol major in diminuarea consumului de alimente.

Modalitati de a creste secretia de peptid YY:

  • mai-micReduceti consumul de carbohidrati (chipsuri, prajituri, biscuiti, gemuri, dulceturi, cartofi, produsele care contin zahar, produsele de tip fast-food)
  • Consumati proteine vegetale si animale. (sunt surse de proteine animale: carnea, lactatele. pestele, ouale;  sunt surse de proteine vegetale: fasolele, nucile, orezul integral, ciupercile, semintele de chia, quinoa, fructele goji)
  • Consumati fibre (fructe, legume, leguminoase, cereale integrale).

 

 [Afla care sunt hormonii responsabili cu ingrasarea si slabirea]
Adaugă un comentariu

2 thoughts on “Cum slăbești prin reglarea hormonilor care reglează greutatea: Colecistochinina și Peptidul YY

Leave a Reply