Cea mai bună dietă pe care am urmat-o

Cea mai bună dietă pe care am urmat-o până acum a fost o combinație între Dieta Dukan și Dieta” SuperBlog. Dukanul îmi spunea ce să mănânc și SuperBlogul îmi ocupa timpul, făcându-mă să uit de poftele alimentare și de mâncatul de plictiseală. Când m-am înscris prima dată la concursul de blogging – în martie 2015 – eram în primele săptămâni de Dukan, iar pentru că probele erau dese și destul de solicitante pentru o începătoare ca mine, mă concentram aproape în totalitate pe asta și uitam de pofte sau de foame. Rezultatul celor 2 “diete” combinate a fost un minus de 20 de kilograme pe cântar și un loc 9 în clasamentul SuperBlog.

Fiecare regim de slăbire presupune, pe lângă partea teoretică – cea care îți spune ce să mănânci și la ce ore – și o latură “psihologică” – și abia aici devine greu de susținut. Pentru că despre ce să mâncam  și la ce ore ca să slăbim știm cu toții, doar că e nevoie de multă voință pentru a putea pune în practică metoda.

Tehnicile pe care le puteți utiliza pentru a vă ocupa mintea cu altceva atunci când apar poftele alimentare sau foamea la ore nepotrivite sunt următoarele:

  • distrăgeți-vă atenția făcând altceva (ocupați-vă timpul cu o activitate care vă place și vă acaparează – pentru mine de exemplu a funcționat participarea la un concurs de bloguri)
  • beți apă
  • amânați să mâncați (până a 2-a zi dimineață dacă senzația de foame apare prea târziu seara -)
  • încercați să vă relaxați (respirați adânc, plimbați-vă, ascultați o melodie care vă place sau faceți ceva ce vă face plăcere)

S-a demonstrat că episoadele de foame nu cresc în intensitate pe măsură ce trece timpul, ci apar și dispar la diferite intervale de timp, așa că, atunci când vă confruntați cu un astfel de episod, aplicați una din metodele de mai sus și veți avea succes.

Eu în această primăvară voi aplica metoda de slăbire care a avut succes pt mine: dieta Dukan și Spring Super Blog  2017, care va începe pe 1 martie 2017.

XoXo,

Adaugă un comentariu

Leave a Reply

%d bloggers like this: