Ce este rezistenta la insulina si cum ne impiedica sa slabim?

Rezistența la insulină se referă la incapacitatea celulelor noastre de a răspunde la insulină, hormonul care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și la introducerea glucozei în celule pentru a fi utilizată ca energie. Acest lucru poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge și la producerea de insulină în exces de către pancreas pentru a încerca să controleze nivelul de zahăr.Rezistența la insulină poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv o dietă bogată în carbohidrați rafinați și zahăr, sedentarismul și obezitatea. Aceasta poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv diabetul de tip 2, afecțiuni cardiovasculare și cancer.

În ceea ce privește pierderea în greutate, rezistența la insulină poate încetini metabolismul și poate face mai dificilă pierderea în greutate. De asemenea, poate fi dificil pentru persoanele cu rezistență la insulină să mențină o dietă sănătoasă și echilibrată deoarece acestea pot experimenta mai multe poftă de zahăr și carbohidrați rafinați.

Pentru a ameliora rezistența la insulină și a facilita pierderea în greutate, este important să adoptăm o dietă sănătoasă, bogată în proteine și fibre și să facem exerciții fizice regulat. De asemenea, pot fi utile suplimentele pe bază de plante și alimentele care susțin sănătatea metabolică, cum ar fi curcumina, acidul alfa-lipoic, cromul și omega-3. Consultarea cu medicul sau un nutritionist poate ajuta la elaborarea unui plan de gestionare a rezistenței la insulină și a pierderii în greutate.


Adaugă un comentariu

Leave a Reply

%d bloggers like this: