Ce ai lua cu tine pe o insulă pustie?


Știți întrebările alea capcană care te pun să te muți pe o insulă pustie și-ți dau voie să iei cu tine un singur obiect? Răspunsul cel mai inteligent pe care l-am auzit până acum a fost „scânduri să-mi construiesc o barcă”. Ar mai fi răspunsul celor care gândesc realist: “un telefon mobil să sun pe cineva să cer ajutor“, sau răspunsul visătorilor, care oscilează între cartea preferata și persoana preferată.

În cazul meu, the answear este o GEANTĂ. Nu, n-am o barcă întreagă în ea, dar cu siguranță din tot ce car acolo aș putea construi una.

Ce zice asta despre mine? Păi…că sunt o persoană precaută și mă aștept oricând să mă rătăcesc undeva pe o insulă pustie sau mă aștept să…:

1. Să rămân blocată în trafic – Ce am în geantă pentru asta? În primul rând telefonul mobil, cu net, cu baterie încărcată, cu un acumulator extern în caz că se descarcă bateria telefonului între timp și cu un al 2-lea telefon în caz că se descarcă primele două. V-am spus doar, sunt precaută.

2. Să rămân blocată în trafic și să mi se facă foame – Găsesc în geantă varianta pentru zilele în care țin dietă: migdale sau alune crude, și varianta pentru zilele în care n-am chef de dietă pentru că iar am rămas blocată în trafic: ciocolată

3. Să am imediat după serviciu o întâlnire pentru care n-apuc să trec pe acasă să mă pregătesc pentru că…sunt blocată în trafic – Pentru asta port în geantă un deodorant, gumă de mestecat, șamponul uscat, apa termală, fondul de ten și corectorul, rimelul, rujul, șervețelele umede, șervețelele uscate, parfumul, peria de păr, o oglindă mică.

4. Dacă am uitat ceva de la punctul 3, atunci norocul meu că am la mine portofelul. Portofelul meu este o lume în miniatură în care trăiesc în armonie carduri bancare, carduri de fidelitate, de acces, de membru, de sănătate, permis, acte de identitate și uneori bani cash. Banii cash sunt cei mai rebeli locuitori ai Planetei Portofel și de fiecare dată ajung să evadeze, imediat ce îmi întorc un pic privirea către ei.


5. Să rămân blocată în trafic și să mi se facă sete – Indiferent de anotimp, în geantă voi avea și o sticlă de apă – pentru zilele în care țin dietă, sau o sticlă de cola – pentru alea în care am voie de cola în dietă. Însă neapărat o sticlă cu orice fel de lichid, pentru zilele în care am nevoie să beau o pastilă pentru durerea de cap pe care o am pentru că am rămas blocată în trafic.

6. Căștile – pentru muzica aducătoare de zen, pe care nu vreau să-l pierd doar pentru că am rămas blocată în trafic.

7. Cheile – pentru că ar fi trist să ajungi acasă după ce ai stat o grămadă în trafic și să n-ai cu ce să intri în casă.

8. O agendă, pixuri, creioane și desigur, materiale pentru construit o barcă în caz că stau de prea mult timp blocată în trafic.

Nu vă imaginați că geanta mea e de mărimea unui rucsac. Este o geantă normală potrivită pentru o persoană cu o viață normală, din care petrece zilnic, cam jumătate, în trafic.

Articol redactat pentru proba a 10-a concursului SuperBlog 2017 – în timp ce eram blocată în trafic.

sursa foto: answear.ro


Adaugă un comentariu

One thought on “Ce ai lua cu tine pe o insulă pustie?

Leave a Reply