Bloggeri cu stampila – Lasa-ti amprenta!

Romanul e obisnuit sa stampileze. Vrei sa depui dosar – orice fel de dosar? Fa turul ghiseelor, ia stampile, semneaza, mai ia niste stampile, adu si de acasa daca ai, pune si una patrata, pune una si pe verso, mai fa un tur de ghisee, pune si de intrare, pune si de iesire si conform cu originalul si…ati prins ideea. Noua ca neam ne place sa stampilam.

Subconstientul nostru asociaza STAMPILA cu “oficialul”, daca e stampilat e treaba sigura si serioasa. Cam cum erau sigiliile la marile case boieresti din trecut pe care le foloseau cu scop de personalizare si autentificare a corespondentei. Daca e stampilat, e pe bune.

E o validare pe care o cautam cu totii, intr-un fel sau altul, constient sau nu, in cam toate aspectele vietii, si o asigurare in plus impotriva falsului si contrafacerii.

Cat despre noi, bloggerii, aspiranti la titlul de influencer, formatori de opinie sau macar la cel de „citit si urmarit”, cu totii ne dorim sa lasam o impresie buna si sa fim cunoscuti. Iar notorietatea si credibilitatea in online sunt date tot de aceasta „validare” pe care incercam sa o tranferam si acolo, pe blog.

Cum facem asta? Pai stampilam.

Stampila din online este de fapt impactul pe care texetele publicate il au asupra celor care te urmaresc si amprenta pe care tu o lasi asupra subiectelor pe care le abordezi. Impactul este de fapt stampila imaginara a bloggerilor.

Iar impactul e cu atat mai mare cu cat reusesti sa te diferentiezi. Suntem multi – in Romania sunt peste 10.000 de bloguri active – iar online-ul e plin de oameni care interactioneaza si dezbat, sub o forma sau alta, pe absolut toate temele care ar putea interesa publicul.

Asa ca te intrebi: cum faci sa fii vazut, cunoscut, apreciat si mai ales retinut? Cum faci ca oamenii sa-si aminteasca de tine si sa-ti recunoasca stilul? Si mai ales, cu ce vrei sa fii asociat?

Logoul este de obicei „imaginea” din spatele imaginii create in online – si principalul vizual asociat proiectului tau.

Va invit acum sa facem un exercitiu de imaginatie – dintre toti bloggerii pe care-i cititi de la noi, pe cati dintre ei i-ati recunoaste dupa logo-ul afisat pe site? Mie imi vine in minte fix un singur exemplu, un blog numit „Tomata cu scufita” – cu 3 rosii simpatice care „bloguiesc”. Nimic altceva.

Cum ar fi insa daca am putea transmite, printr-un singur gest, tot ce am adunat in cuprinsul blogului nostru pentru a-i crea imaginea si reputatia: texte, imagini si video, idei si trairi, povesti personale si pareri, evenimente la care am participat, concursuri pe care le-am castigat.

Stampilele pentru bloggeri cu scop de marcare individuala ar fi un fel de garantie a calitatii si veridicitatii, a vechimii sau a autenticitatii materialelor de pe blog.

Asa ca atunci cand participi la evenimente sau intalniri intre bloggeri, chiar daca n-ai blogul la tine, te recomanda stampila Colop pe care o aduci cu tine. Stampile cu placuta de text personalizata, pe categorii de culori si forme, in functie de vechime, autoritatea domeniului, tematica abordata pe blog sau numarul de vizitatori.

Blogurile tehnice ar avea cu siguranta stampile negre si sobre, patrate si solide, care sa inspire seriozitate si respect. Blogurile de stiri ar stampila cu rosu – sa iasa in evidenta si sa atraga atentia, ca stirile de ultima ora pe care le transmit, cele de lifestyle ar stampila lila cu text si poate chiar floricele, blogurile de travel ar avea stampile verzi, cu paduri si munti, iar cele de sanatate ar fi albastre. Culorile si formele dupa categorii de continut si alti factori masurabili ne-ar ajuta pe noi, bloggerii, sa ne prezentam mai usor.

Stampila mea ar fi roz, pentru ca blogul pe care scriu e vesel si optimist, jucaus dar serios, senin si prietenos, amuzant pe alocuri, dar bine informat si constiincios. Stampila blogului ar fi ca o amprenta pe care o lasa asupra celor care ma citesc – avand inclusa in ea intregul concept redat in articolele de acolo.

Toate ideile de marketing, promovare si personalizare ar putea fi incapsulate in acest dispozitiv mic si la indemana oricui, pe care l-am putea asocia blogului pe care scriem, pentru a-l oficializa si valida, in scop de recunoastere si apreciere.

Ar fi un fel de: daca n-ai stampila la blog, nu existi! „Bloggeri cu stampila – Lasa-ti amprenta!” ar deveni sloganul echivalent cu calitatea si seriozitatea.

Articol redactat pentru proba 8 -SuperBlog 2017

Adaugă un comentariu

One thought on “Bloggeri cu stampila – Lasa-ti amprenta!

Leave a Reply