6 Beneficii ale consumului de ulei din semințe de in

Semințele de in sunt cunoscute pentru numeroasele beneficii pentru sănătate, printre care se numără furnizarea unei doze semnificative de proteine ​​și fibre, reducerea poftei de mâncare și contribuția la controlul greutății.

Prin urmare, nu e de mirare că uleiul de semințe de in are, de asemenea, multiple beneficii pentru sănătate.

Uleiul de semințe de in este fabricat din semințele de in care au fost măcinate și presate pentru a elibera uleiul natural.

Acest ulei benefic pentru sănătate are o mare varietate de utilizări, începând de la gătit și până la îngrijirea pielii.

Acest articol va explora unele dintre avantajele de top ale uleiului din semințe de in și câteva modalități simple de utilizare a acestuia.

1. Bogat în acizi grasi omega-3

La fel ca semințele de in, uleiul de semințe de in este încărcat cu acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă.

De fapt, o lingură (15 ml) conține o cantiate impresionantă de 7,196 mg de acizi grași omega-3.

Se recomandă consumul a cel puțin 1,600 mg de acizi grași omega-3 zilnic pentru bărbați și 1,100 mg pentru femei așa că, doar o lingură de ulei de in poate acoperi și chiar depăși necesarul zilnic de omega-3.

Acizii grași omega-3 sunt esențiali pentru sănătate și au fost asociați cu beneficii cum ar fi reducerea inflamației din organism, îmbunătățirea sănătății inimii și protecția creierului împotriva îmbătrânirii.

Așadar, dacă nu consumați ulei de pește sau dacă nu introduceți cel putin două porții de pește gras în dieta dumneavoastră în fiecare săptămână, uleiul de semințe de in poate fi o soluție bună pentru a vă ajuta să vă completati dieta cu acizii grași omega-3 de care aveți nevoie.

2. Încetinește dezvoltarea celulelor canceroase

Într-un studiu desfășurat pe animale, în care acestea au consumat  0,3 ml de ulei de semințe de in timp de 40 de zile, s-a descoperit că semințele de in împiedică răspândirea cancerului și creșterea tumorilor pulmonare.

Într-un alt studiu efectuat pe animale mici, s-a arătat că uleiul de semințe de in blochează formarea cancerului de colon, iar mai multe studii au demonstrat că uleiul de semințe de in a redus creșterea celulelor de cancer la sân.

3. Benefic pentru sanatatea inimii

Mai multe studii au constatat că uleiul de semințe de in are beneficii asupra sănătatii inimii.

Astfel, un studiu efectuat pe 59 de persoane, a comparat efectele uleiului de semințe de in cu cele ale uleiului de șofrănel, un tip de ulei bogat în acizi grași omega-6.

În acest studiu, suplimentarea alimentatiei cu o lingură (15 ml) de ulei de semințe de in timp de 12 săptămâni a dus la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale în comparație cu suplimentarea cu ulei de șofrănel.

Tensiunea arterială ridicată poate dăuna sănătății inimii, deoarece aceasta pune o presiune suplimentară asupra inimii, forțând-o să lucreze mai mult.

Uleiul de semințe de in poate, de asemenea, să îmbunătățească elasticitatea arterelor, iar îmbătrânirea, cât și creșterea tensiunii arteriale sunt în general legate tocmai de scăderea acestei elasticități.

Mai mult, numeroase studii au arătat că acizii grași omega-3 îmbunătățesc sănătatea inimii, contribuind la reducerea inflamației și scăderea tensiunii arteriale.

4. Benefic pentru tranzitul intestinal

Uleiul din semințe de in poate fi eficient la tratarea constipației și a diareei.

Un studiu recent efectuat pe animale a arătat că uleiul de semințe de in a acționat ca un laxativ pentru a susține un tranzit intestinal regulat, acționând în același timp ca agent antidiareic.

Într-un alt studiu, 50 de pacienți care sufereau de constipație au consumat, timp de patru săptămâni, ulei de seminte de in, iar rezultatul a fost cresterea frecvenței mișcărilor intestinale și îmbunătățirea consistenței scaunului.

5. Benefic pentru sănătatea pielii

Uleiul de semințe de in poate, de asemenea, ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii.

Într-un studiu desfasurat cu 13 femei care au consumat suplimente cu ulei de semințe de in timp de 12 saptamani, s-au constatat îmbunătățiri ale netezimii și hidratării pielii, în timp ce sensibilitatea cutanată la iritație și roseata au scăzut.

S-a demonstrat totodata că uleiul de in reduce simptomele dermatitei atopice, cum ar fi roșeața, umflarea și mâncărimea.

6. Reduce inflamația

Datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3, unele cercetări au aratat că uleiul de semințe de in poate ajuta la reducerea inflamației din organism la anumite persoane.

Cum să utilizați uleiul din semințe de in:

Puteți adăuga uleiul din semințe de in în alimentația zilnică (o lingură de 15 ml) în salate, sosuri, piureuri sau shake-uri.

Țineți minte însă că uleiul de semințe de in nu trebuie să fie utilizat pentru gătit, deoarece poate forma compuși dăunători atunci când este expus la temperaturi mari.

În plus față de utilizarea în alimente, uleiul din semințe de in poate fi aplicat pe piele pentru a îmbunătăți sănătatea și a crește nivelul de hidratare al acesteia.

În mod alternativ, unele personae folosesc ulei de in ca o mască de păr, pentru a ajuta la creșterea și strălucirea firului de par.

photo: pixabay.com

sursa articol

Adaugă un comentariu

One thought on “6 Beneficii ale consumului de ulei din semințe de in

  • 17/01/2020 at 09:18
    Permalink

    a bunch of thanks to this informative article. The insights you provided are awesome. More power to you!

    Reply

Leave a Reply